Legater til tre prismodtagere

22-06-2018 13:00

Britt Carlsen

Fodervirksomheden Brogaarden har uddelt sine "trivselslegater" til legatmodtagere, for at motivere dem til at gøre en ekstra indsats for at bidrage til at afdække og formidle viden til fremme af sundhed og trivsel i bl.a. hesteholdet

I februar i år indstiftede Brogaarden Korn- og foderstoffer APS "Brogaardens Trivselslegat". Legatet er på 30.000 kr., som fordeles mellem tre legatmodtagere fra en af de tre uddannelseslinjer: forsøgsdyr, zoo og hest. Legatet er indstiftet for at motivere de studerende til at gøre en ekstra indsats for at bidrage til at afdække og formidle vinden til fremme af sundhed og trivsel hos forsøgsdyr, dyr i zoologiske haver og i hestehold. Se hele formålet HER.

Det er elever fra de tekniske skoler Hansenberg og Roskilde Tekniske Skole, som er indstillet til at modtage legaterne. Underviserne på de to skoler indstiller opgaver, som gennemlæses og bedømmes af eksterne bedømmelseskomitéer.

Legaterne blev uddelt i denne uge på Roskilde tekniske skole, og de blev givet til:

  • Louise Andersen, som vandt legatet til en dyrepasser med hestespeciale
  • Lotte Jensen vandt legatet med zoodyrsspeciale 
  • Nicholas Mark Sørensen vandt legatet med forsøgsdyrsspeciale 

Louise Andersens opgave handler om mavesår hos heste. Det er et område, der er forsket rigtig meget i, så der er masser af fine artikler at finde derude om emnet. Louises opgave er rettet mod den almene hesteejer og belyser lidelsen, symptomer og forebyggelse, så alle kan forstå det. Louise har været elev på Universitetshospitalet for store husdyr.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen