Nyt Ridehesten magasin ude nu

31-05-2021 13:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Hvad gør du, når føllet skal have nu mor? Få fysioterapeutens 5 tips til at undgå skader, og læs de første artikler i vores serie om springhesten Kitty Hawk og Susan Kjærgård - Læs det hele i det nye Ridehesten magasin for juni måned, som er på gaden NU 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Føl på forsiden og føl på hjernen. Solen skinner, og på mange hestefolde rundt omkring i Danmark løber føllene rundt og laver badutspring. 

Derfor har vi også det dejlige dansk varmblodsføl Pari-Spirit e. Blue Hors Farrel med sin mor Lillevangs Pari-Diva på forsiden af denne måneds Ridehesten magasin. 

Inde i bladet kan du læse dyrlæge Liselotte Larsens faglige artikel, hvor hun deler ud af sin erfaring med at bringe moderløse føl og ammehopper sammen. 

Men føl-festen stopper ikke her:
Du kan optimere både præstation og holdbarhed hos dit føl eller plag, hvis du er opmærksom og sætter tidligt ind. Er føllet skævt, har afvigende benstilling eller eksempelvis anlæg for bukkehov? Så lad være med at tro, at det vokser fra det. Det kan få store konsekvenser i hestens senere liv, forklarer dyrlæge og hesteosteopat Andrea Louise Nissen i en stor faglig artikel i det nye Ridehesten magasin. 

Tryk her og tegn et 6 måneders abonnement på magasinet Ridehesten - Det koster mindre end en undervisningstime hos en berider. 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I magasinet kan du også læse månedens avlerprofil, som er af Stutteri Kilen og Stald Sekær fra Dansk Varmblods region 4. Det er avlerparret Åse og Henning Urup, der driver Stutteri Kilen lige uden for Ansager. Du har et frugtbart samarbejde med rytterparret Gitte Dahl og Sonny Moisen omkring uddannelse, salg og tilmed avl. 

Køb det nye Ridehesten magasin her. 

OG så starter vi vores nye artikelserie 360 graders træning med Kitty Hawk. 
Gennem de kommende seks måneder følger et intenst grundtræningsprogram, for den 10-årige dansk varmblodshoppe Kitty Hawk Rynkeby e. Casir Ask/Pilaro opdrættet af Vibeke Jørgensen på Fyn. Træningsforløbet tilrettelægges og udføres af springrytter Susan Kjærgård og træningen vil bestå af en kombination af grundridning, springtræning, bomarbejde, miljøtilvænning, jordarbejde, longering, strækøvelser og bodywork. Hesten følges tæt gennem forløbet af de to dyrlæger Marianne Dahl-Jensen og Christina Suntum, sadelmager Kit Hansen og hjælper Signe Nielsen, beslagsmed Lars Olsen og adfærdsforsker og lektor ved Aarhus Universitet Janne Winther Christensen, der i fællesskab er med til at sikre hestens optimale udvikling. 

Tryk her og tegn et 6 måneders abonnement på magasinet Ridehesten - Så kan du følge hele Kittys rejse mod springstævnerne. 

Fakta
Månedens magasin - Klogere på livet i og omkring heste

Det nye Ridehesten magasin består af 148 sider fyldt med faglige artikler fra dyrlæger og forskere, spændende portrætter af ryttere og trænere, nyt fra sporten i ind- og udland og lærerige artikler om avl og dansk varmblod og meget meget mere. 
Tryk her og køb det nye Ridehesten magasin. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen