Øv, det var så tæt på!

12-07-2015 12:13

Britt Carlsen

FALSTERBO - De danske rytter ehave alle chancer for at sætte sig tungt på finalen for 6-års springheste i dag, men det var som om banen var forhekset for danskerne - og så fik Party Dance den store hingstepris

Det blev ikke til den danske topplacering, som vi sådan ønskede os i finalen for 6-års heste, hvor vi havde en perlerække af velspringende heste til start. Det kunne, med lethed, have blevet til sejr til den dansk/svenske kombination Holsteins Matina e. Party Dance og den svenske landsholdsrytter Alexander Zettermann. Desværre lavede Zetterman et nedslag på den første forhindring i omspringningen, og så var det løb kørt for deres vedkommende. De sluttede på en tredjeplads, som er en særdeles flot placering í det skrappe felt, men vi havde nu håbet på mere - og det samme udtryk bar Zetterman også til skue.

Sara Kroman Rosenlund var først ude, og hun fik nedslag på den aller første forhindring. Det var også alt Cawi II F Damgaard rørte på banen, og de var lige over målstregen da Cawi styrtede på den glatte bane og satte Sara af. De blev placeret på 6. pladsen.
Anica Kristoffersen og Play Girl var fejlfri lige til den sidste forhindring - trekombinationen, som gav så mange heste problemer, og her fik Anica nedslag på indspringet. Det blev også til nedslag i trekombinationen til Linnea Ericsson Carey og Pegasus, der sluttede på 9. pladsen. Linnea fik 8 fejl på Noelle, Jennifer Fogh Pedersen det samme på Blind Date, mens Nanna Dahlmann Christensen og Santana D fik 12 fejl.

Vinder blev Magnus ôsterlund og Comfortuna VDL foran Järta en særdeles velspringende ædel hoppe efter den danskejede elitehingst Heartbeat, der havde endnu et afkom med i finalen. 

De mange succesfulde afkom efter den danske varmblodshingst Party Dance e. Cajus fra Christian Kjær, udløste Folksams store hingstepris til ejeren. Det betyder, at bedste spring- og dressurhesteproducent i Scandinavian Open i år er danske varmblodshingst, idet prisen i dressur gik til Skovens Rafael. 

Se resultatet af klassen her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner