P.S.I. auktion i historiebøgerne

12-12-2022 16:38

Annika Knudsen Lorentsen

Ved weekendens P.S.I. auktion blev en springhest solgt for intet mindre end 4 millioner EUR, den højest opnåede pris i auktionens historie

Copyright Ridehesten.com
Chyazint. Foto: Thomas Hellmann
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 6-årige hoppe Chyazint e. Casallco/Heartbreaker opnåede på årets P.S.I. auktion en imponerende pris på 4 millioner EUR, hvilket svarer til næsten 30 millioner danske kroner. Det er den højeste pris, en hest nogensinde har opnået i P.S.I.'s historie. 

– Det er et utroligt resultat. Chyazint er et absolut supertalent, en af de bedste heste vi har set i alle disse år. Under kyndig vejledning af den svenske rytter Ebba Johansson, har hun udviklet sig til en virkelig exceptionel springer. De bedste ryttere i verden har forsøgt at sikre denne hoppe til sig selv, og jeg er sikker på, at hun snart vil spille en rolle i international topsport og på mesterskabsniveau, udtaler Paul Schockemöhle

Auktionen, som var den 43. udgaven af P.S.I. auktionen, er en af de bedste, er stifterne Paul Schockemöhle og Ulli Kasselmann enige om. Samlet blev der solgt heste for 22.992.000 EUR, og udover Chyazint, skilte også Fürstin Aura e. Fürst Jazz/ Blue Hors Don Schufro sig ud. Hun blev den dyreste i dressurkollektionen og blev solgt for 1.050.000 EUR til en belgisk køber. 

Copyright Ridehesten.com
Fürstin Aura. Foto: Thomas Hellmann
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dressurhestene indbragte 9.337.000 EUR med en gennemsnitspris på 373.480 EUR, mens springhestene blev solgt for 13.655.000 EUR med en gennemsnitspris på 546.200 EUR.

Kollektionen udmærkede sig i år med mange sportsheste med et enestående potentiale fra de bedste blodlinjer, og i alt blev 25 dressur- og 25 springheste udbudt til salg. 600 gæster nød den fantastiske stemning under auktionen, og blandt køberne var mange internationale kunder og faste købere ved auktionen. 

– Særligt loyale kunder er afhængige af tillidsforholdet til P.S.I, en faktor, der er vigtigere end nogensinde, især i disse tider. Vores kunder ved, at vi i de fleste tilfælde har kendt kandidaterne til P.S.I.-kollektionen siden fødslen, og sætterpris på deres gode opdragelse og indledende uddannelse, fortæller Ulli Kasselmann.

/P.S.I.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner