Pararytterne er på vej til Kronenberg

10-06-2024 18:19

I denne uge er der internationalt CPEDI3* og CPEDI2* i Kronenberg, Holland. Her skal flere af de danske landsholdsryttere i paradressur på banen og præstere inden udtagelse til De Paralympiske Lege

Copyright Ridehesten.com
Katrine Kristensen på Gørklintgaards Quater er en af de ryttere, der lige nu er ved at gøre klar til at drage mod Kronenberg i Holland. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

De danske landsholdsryttere i paradressur har i skrivende stund travlt med at vaske, pakke og gøre klar til afgang mod Kronenberg i Holland. Her skal flere af dem ride CPEDI3*, der går i Grand Prix og Grand Prix Freestyle. Stævnet i denne uge er vigtige for pararytterne, da det er det endelige udtagelsesstævne til PL. Herefter vil landsholdstræneren, Astrid Gemal, udtage de ryttere, der skal repræsentere Danmark ved De Paralympiske Lege i Paris senere på året. 

De otte danske landsholdsryttere, der er i udtagelse til PL håber derfor på et godt stævne, hvor de kan vise, hvad de har trænet på i løbet af sæsonen. Én af landsholdsrytterne, der lige nu er ved at gøre klar til afgang, er Karla Dyhm Junge, der rider i grad 3. Hun skal afsted med sin 14-årige hoppe Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup, som også var Karlas dansepartner under VM i 2022, hvor hun red med på det sølvvindende hold. Karla glæder sig til at ride i Kronenberg: – Vi glæder os til at ride i Kronenberg. Det er her vi håber på at ramme toppen af træningsplanen, så vi peaker og forhåbentligt rider os sikre på en plads til PL. Det vil være kæmpestort, fortæller Karla. 

Copyright Ridehesten.com
Karla Dyhm Junge og Miss Daisy glæder sig til at ride i Kronenberg, og forhåbentlig vise deres bedste form. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Startlisterne viser også, at Kronenberg er et vigtigt stævne for mange nationer. Klasserne er nemlig noget mere fyldte end normalt: – Der er nogle flere ryttere med, end vi er vant til, så det er virkelig fedt. Vi får chancen for at ride mod nogle af de bedste i vores grader, og på den måde ride helt tæt med nogle af dem, vi forhåbentligt møder til PL i Paris, afslutter Karla. 

De otte danske ryttere, der er ved at gøre klar til afgang er: 

  • Katrine Kristensen på Gørklintgaards Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro - Grad 2 
  • Tobias Thorning på Blue Hors Zackorado e. Zack/ Florencio 2 - Grad 3
  • Karla Dyhm Junge på Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup - Grad 3
  • Renee Igelski på Beyond Dreams e. Benetton Dream Frh/ Viegaard's Come Back II - Grad 4
  • Pia Wulff Jelstrup på Zafia e. Blue Hors Zee Me/ Carentino - Grad 4
  • Anne-Mette Hasselstrøm på Falkærs Ramoon - Grad 4
  • Nicole Johnsen på Cavanillas-W e. Florett - Grad 5
  • Line Thorning på Højgaardens Zackzimo Dwb e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro - Grad 5
Copyright Ridehesten.com
Line Thorning i sadlen på Højgaardens Zackzimo Dwb. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Onsdag ankommer rytterne og hestene til Kronenberg, og torsdag skal hestene igennem vet-tjek, før første danske rytter rider på banen klokken 10 fredag formiddag. Hele stævnet streames via ClipMyHorse

Se startlisterne for stævnet her. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner