Prinsesse Isabella: En kommende dressurprinsesse?

25-04-2020 13:22

Merete Haahr

Prinsesse Isabella fyldte i denne uge 13 år. Nu er hun officielt teenager og måske er hun på vej til at blive Danmarks nye dressurprinsesse?

Copyright Ridehesten.com
Isabella mødte Cathrine Dufour og Atterup Cassidy Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Prinsesse Isabella fyldte i denne uge 13 år og er nu officielt blevet teenager. Hun er som bekendt kongefamiliens krudtugle, en ung dame med sine egne meninger. Hun elsker heste  og hun befinder sig godt, når hun kan uddele hø, gulerødder og masser af kærlige klap.

Copyright Ridehesten.com
Hun befinder sig bedst i selskab med heste og ponyer Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Prinsessen på hesteryg omkring Gråsten slot
Prinsesse Isabella er i sit rette element på hesteryg, og hver sommer, når den kongelige familie har været på besøg på Gråsten slot, har Isabella og familien altid benyttet lejligheden til at tage en ridetur i de smukke skove. Lige siden hun var helt lille har det været hendes yndlingsbeskæftigelse at passe på sin elskede pony Lancet, og han skulle selvfølgelig  være med på det officielle billede, der blev taget på hendes 11-års fødselsdag. Prinsesse Isabella bruger meget tid med hestene på det lokale ridecenter ved Gråsten. Hver sommer har Prinsesse Isabella sammen med Kronprinsesse Mary, og lillesøster Josefine været glade for at modtage rytteroptoget fra Gråsten Ringriderforening. Optoget lægger altid vejen forbi Gråsten slot for at hilse på den kongelige familie. 

Copyright Ridehesten.com
Kronprinsesse Mary har altid været en aktiv rytter, og Isabella kan få mange gode råd fra sin mor Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Prinsesse Isabella har arvet interessen fra sine forældre
Prinsesse Isabellas passion for heste kommer ikke fra fremmede, og det er i høj grad en interesse som hun har arvet fra sine forældre. Som vi tidligere har beskrevet her på Ridehesten, har kronprins Frederik og prins Joachim prøvet kræfter med voltigering da de var helt unge. Kronprins Frederik har også benyttet rejser i udlandet til en ridetur uden for det officielle program, blandt andet i Mongoliet og på Island. Kronprinsesse Mary har også altid været vild med heste, og har redet i mange år før hun mødte kronprinsen. Hun er en habil rytter, og kan give Prinsesse Isabella nogle gode råd med på vejen.

Copyright Ridehesten.com
Siden barnsben har Prinsesse Isabella været en ivrig tilskuer til Hubertus jagten. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Ivrig tilskuer til Hubertusjagten
Prinsesse Isabella har siden barnsben været en ivrig og interesseret tilskuer til den årlige Hubertusjagt. Efter Prins Henriks død i 2018, har kronprinsesse Mary stået for præmieuddelingen og prinsesse Isabella har stolt hjulpet til med overrækning af præmier.  

Copyright Ridehesten.com

Prinsessen mødte Cathrine Dufour
Prinsesse Isabella har også vist sin interesse for ridesporten, og i 2018 besøgte hun helt på egen hånd DM-stævnet, der blev afholdt på Broholm Slot. Prinsesse Nathalie og prinsesse Benedikte var også med til stævnet. Prinsesse Isabella nød friheden til at gå rundt på egen hånd, og hun fik blandt andet lov til at hilse på Cathrine Dufour og beundre Atterupgaards Cassidy, som sikkert følte sig hel royal med prinsessen ved sin side. Dufour skrev på sin Instagram profil, at det var en ære at være sammen med prinsesse Isabella ved mesterskaberne. Cathrine Dufour er glad for at prinsessen er en dressurpige, og hun kan ikke vente til at se, hvad fremtiden bringer for prinsessen indenfor dressurverdenen. 

Copyright Ridehesten.com
I de senere år har Prinsesse Isabella stolt hjulpet sin mor ved præmieoverrækkelserne Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Uanset hvad der sker, så er Prinsesse Isabella er en sød og selvstændig ridepige, og det bliver spændende at følge hende gennem teenageårene. Hvem ved? Måske bliver hun Danmarks nye dressurprinsesse? 

Herunder kan du se et lille portræt af prinsessen fra Billedbladet, da hun fyldte 12 år. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner