Rideklub på besøg hos DV-avler

29-09-2014 07:01

Lørdag den 13. september besøgte 25 medlemmer fra Rebild Sportsrideklub (REB) Dansk Varmblod- og sportspony-avlerne Elsebeth Jepsen og Peter Johansen

Det blev til en spændende dag med masser af skønne heste og spændende viden om avl. Her kan du læse REBs formand Steffen Janums beretning fra besøget og se masser af flotte billeder fra besøget taget af Katrine Janum.

Spændende dag i avlens tegn 
Det var 25 medlemmer fra REB, der tog turen til Elsebeth Jepsen og Peter Johansen hjem, hvor de både avler danske sportsponyer og DV-heste. Vi blev modtaget af Peter, som inviterede os en tur i stalden til masser af nyttig information om avl og alle de beslutninger og hensyn, der skal tage i den forbindelse.

Vi blev præsenteret for de ungdyr og avlsheste, der var i stalden, og Peter fortalte, hvordan han ser på dyrene, og hvad han forventer sig af dem. Det var meget interessant at høre om hans og DV’s synspunkter.

Der blev derefter givet mange gode råd om køb af heste og ponyer. Hvor er fælderne, og hvad skal man lægge meget vægt på som eks. handelsundersøgelse, kontrakt og stamtavler. Man skal også sikre sig, at den almene sundhedstilstand er i orden, og man skal være afklaret om sine ønsker og forventninger, så man er sikker på at købe den rigtige hest eller pony.

Efter ca. 2 timer i stalden blev vi præsenteret for to hopper med føl, og der var ikke et øje tørt. Det var et super skønt syn at se de to meget fine føl med deres mødre. Det ene føl var et hoppeføl efter Sir Donnerhall II/Dimaggio og det andet et hingsteføl efter Floricello/Sting.

Så gik turen til ridehallen, hvor vi blev præsenteret for to meget forskellige heste og en pony af egen avl. De blev redet af familiens ældste datter Stine, berider Julie Valentin og ungrytter Julie Bjerregaard, som viste os, hvor langt de hver især er i deres udviklingsprocesesser.

1: Stine red på en 7-års hoppe efter Weltissimo/Dormello. 
2: Julie Valentin red på hoppen Damgårdens Fergie, der er 6 år og efter Furst AP/Latimer. 
3: Julie Bjerregaard red på hoppen Damgårdens Anky – en 4-års sportspony efter AntarioN/ Marchi.

Da vi blev færdige med præsentationen af de to heste og ponyen, var der kaffe og kage og almindelig hygge.

Vi fra REB vil gerne takke DV-avlerne Peter og Elsebeth for deres fine og meget informative arrangement, og vi håber, at vi må komme på besøg igen i foråret 2015.

Vi kan på det varmeste anbefale andre klubber at besøge de avlere, der er i Danmark - de gør et kæmpe arbejde for at kunne levere heste og ponyer til os i klubberne.

Steffen Janum, formand i REB

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner