Rosenparade og fyldte haller til Riders Cup

11-11-2023 20:34

Lørdagen bød både på hurtige ridt og Rosenparade til Riders Cup. 18 ryttere blev hyldet ved en flot ceremoni, inden de ved årsskiftet skal skifte fra pony til hest

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Parc Icon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Landsstævnet på Riders Cup i Herlufmagle er i fuld gang, og i dag blev der også afholdt Rosenparade for de ponyryttere, der ved årsskiftet skal skifte fra hest til pony. Programmet var tæt pakket med både C- og B-klasser, og stævnet havde både i dag og i går mere end 200 startende ryttere på banen. Dagen bød både på god stemning og hurtige ponyer.  

Stævnearrangør Dorthe Ketterle fortæller, at der har været mange tilskuere og god opbakning: 

– Hele dagen i dag har 1-salen være proppet med tilskuer, og nedenunder ved maden har alle borde være fyldt.

Palma tog flere placeringer
Ponyrytterne var i dag helt oppe at springe de høje klasser. I MA1*-klassen med en forhindringshøjde på 115/105/95 cm blev det Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og 2'er ponyen Parc Icon, der løb med sejren. Parret klarede sig fejlfrit igennem banen, og en lynhurtig tid på 47,37 sekunder sikrede dem sejren i klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Parc Icon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Placeret som nr. 2 blev Emma Josefine Camitz med Diament de Thouare e. Forban Pondy/ Ultra de Ruille, der klarede bane fejlfrit på tiden 53,35 sekunder. 

Palma Sophie Gry Jansson-Christensen var også at finde på sejrsskamlen med endnu en hest. Sammen med Sligo Lux To Queeney e. Lux Z indtog hun også tredjepladsen, da hun red sig sikkert igennem banen med tiden 54,21 sekunder. Placeret som nr. 4 blev Christel Engelbrecht og Attyrory Jameson, der desværre fik fire fejl. Men en hurtig tid på 56,40 sekunder indbragte dem alligevel en placering. 

I MA1*-klassen for 1'er ponyer blev det Frederikke Hoffmann Kønigsfeldt og Kingdom Connie e. Derrymore Duncan/ Glencarrig Finn, der tog sejren. Parret kom som de eneste fejlfrit igennem banen med en forhindringshøjde på 115 cm på tiden 65,41 sekunder.

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Hoffmann Kønigsfeldt og Kingdom Connie. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen gik til Emma Josefine Camitz, der denne gang med Good Boy du Bondet e. Tresor/ Vazy du Viertot sikrede sig en placering. Selvom det lykkedes dem at ride sig igennem bane på 61,29 sekunder, kostede fire fejl dem førstepladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Emma Josefine Camitz og Good Boy du Bondet. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fart på i de høje klasser
Dagens højeste klasse, S1*-klassen med en forhindringshøjde på 125/115 cm, blev vundet af  Palma Sophie Gry Jansson-Christensen, der for tredje gang i dag måtte en tur på sejrsskamlen. Hun red sig fejlfrit igennem banen sammen med Sligo Lux To Queeney e. Lux Z endnu en gang med en hurtig tid på 57,91 sekunder, der lagde stor afstand til næste placerede rytter. 

På andenpladsen blev det Laura Sargent og Foxtown Elderberry e. Monghanstown Boy/ Ashfield Hunters Jewel, der også red fejlfrit og kom ind på tiden 68,05 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Sargent og Foxtown Elderberry. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En hyldest til de ældste ponyryttere
18 ryttere blev hyldet ved Rosenparaden her til aften. Rytterne blev klappet rundt i en æresrunde til fods og fik taget billeder på den røde løbere, og der blev holdt tale for rytterne: 

– Kære ponyryttere. Jeg håber, I har haft nogle fantastisk år. Jeg håber, I har haft nogle sjove oplevelser med jeres ponyer, med jeres forældre og med jeres trænere. Jeg håber, I har hygget jer, og at I fremover vil tage ting med jer fra jeres tid som ponyryttere. Tag alt med jer, alt hvad I har prøvet. 

Det var de ord, som de 18 ponyryttere fik med sig på vejen. Bagefter blev de fejret ved en lille sammenkomst, hvor rytterne også modtog en lille gave og en rose. 

I løbet af dagen blev en række C-klasser også afviklet. Klasser lige fra LB** til MB1* var udbudt, og der var mange startende ryttere til start. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen