Så brug da klokken!

16-10-2014 18:03

I en blog opfordres cyklister til at være bedre til at tage hensyn til heste og ryttere, der færdes i trafikken – og der er særligt de lydløse cyklister, der kan skræmme hestene

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

”Cykelsport er populært, og som turrytter møder jeg flere og flere cyklister ude på de små landeveje. Desværre sker det tit, at min ellers så rolige og trafiksikre hest går totalt i panik, når en lydløs cyklist pludselig overhaler os bagfra. Det er en farlig situation. Dels kan hesten godt finde på at sparke ud efter cyklisten, og dels kan den finde på at smide sin rytter af i et flugtforsøg.”

Sådan starter bloggen, der pointerer, hvor vigtigt det, er, at cyklisterne både gør tydeligt opmærksomme på sig selv inden de passerer hest og rytter bagfra, samt at de holder god afstand.

Bloggen er fyldt med gode og velmenende råd, samt forklaringer til ikke-hestefolket på, hvordan en hest reagerer, og hvad det vil sige, at hesten er et flugtdyr.

Den har samtidigt skabt en livlig og sund debat om, hvordan de forskellige trafikanter kan færdes sikkert og trygt sammen på vejene.

Find bloggen HER og del den gerne med og spred budskabet til så mange som muligt.

Kilde: Hobbyheste.dk

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald