Schou forbliver i toppen af LGCT

09-06-2024 11:05

I denne weekend fandt den syvende afdeling af den prestigefyldte springturnering Longines Global Champions Tour sted i Cannes i Frankrig. Danske Andreas Schou var til start med to heste, og han forbliver efter weekendens resultater højt placeret i den samlede turnering

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Billy Matador. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Longines Global Champions Tour er denne gang rykket til det franske Cannes, hvor flere af verdens topspringryttere er samlet for at ride den femstjernede turnering. 

Andreas Schou var også at finde på startlisterne, og med sig havde han både Napoli Vh Nederassenthof e. President/ Quasimodo Z og Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo. 

I fredags blev holdturneringen, Global Champions League, afholdt i en hhv. 155 cm-klasse og 160 cm-klasse. Her havde Istanbul Warriors, holdet, som Andreas Schou er en del af, desværre lidt fejl i det samlede resultat, hvilket placerede dem på en tiende plads. Andreas Schou deltog i holdkonkurrencen på både Napoli Vh Nederassanthof og Billy Matador, men fik desværre en enkelt nedrivning på begge heste. 

Holdkonkurrencen blev denne gang vundet af Stockholm Hearts, som har flere garvede springryttere med på holdet, herunder svenske Malin Baryard og det belgiske søskendepar Nicola og Olivier Philippaerts. Stockholm Hearts fører på nuværende tidspunkt også den samlede GCL-turnering. Istanbul Warriors har efter de syv første afdelinger opnået en samlet placering som nr. 9 i GCL-turneringen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag red Andreas Schou den individuelle konkurrence, hvor han sammen med Napoli Vh Nederassanthof klarede sig flot igennem den 160 cm høje bane. Det blev dog til en enkelt ærgerlig nedrivning for parret, hvilket placerede dem som nr. 17 i klassen. Det var dog blot få ryttere, der klarede sig fejlfrit igennem den udfordrende bane i både hovedrunden og omspringningen. 

Klassen blev vundet af tyske Janne Friederike Meyer-Zimmermann på Messi van't Ruytershof e. Plot Blue/ For Pleasure, som klarede sig fejlfrit igennem omspringningen på blot 39,55 sekunder.  

Andreas Schou er dog forsat at finde højt oppe på den samlede resultatliste i LGCT-turneringen. Efter de syv første afdelinger er han placeret som nr. 6 i turneringen blandt et stærkt felt. Turneringen forløber over 15 afdelinger, og der er derfor forsat mange destinationer tilbage i turneringens forløb. 

Se de resterende destinationer her. 

Stævnets resultater og samlede scores

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner