Se med fra Den Spanske Rideskole i Wien

07-01-2021 18:39

Den 1. januar blev der for første gang nogensinde sendt en hel times dokumentar fra Den Spanske Rideskole i Wien, hvor man fik et eksklusivt indblik i showet "De hvide hingstes ballet"

Copyright Ridehesten.com
I 2012 havde JBK Horse Show et indslag med Den Spanske Rideskole. Foto: Ridehesten.com/Sara Clement

Gallaforestillingen kaldet "Das Ballett der weißen Hengste" blev den 1. januar 2021 sendt som en dokumentar på den østrigske kanal ORF. Det er første gang nogensinde at den verdensberømte forestilling med Lipizzanerhestene vises, hvor man som seer både kommer med i stalden og ser forberedelserne samt eksklusive klip fra "De hvide hingstes ballet"

Den Spanske Rideskole i Wien er den ældste rideskole i verden, hvor den klassiske ridekunst med baggrund i renæssance-traditionen i den "Høje Skole" er blevet opretholdt i 450 år. Kendskab til det klassiske horsemanship er i dag givet videre til Den Spanske Rideskole i Wien fra den ene generation til den næste mundtligt overdraget og præsenteret i nationale og internationale sammenhænge til offentligheden.

Til gallaforestillingen ser publikum hingstene demonstrere de mest krævende øvelser, som piruetter, passagE, piaffe og andre vanskelige spring og gangarter, som alle er et særkende for skolen. Selvfølgelig udført til tonerne af klassisk østrigsk musik. Efter pas de deux er det tid til aftenens højdepunkt: Skolens kvadrille. Kvadrillen er meget vanskelig: Otte Lipizzanere udfører en præcist koreograferet dans, hvor de og deres ryttere udfører en ”Ballet for hvide hingste”.  Kilde: Austria.info

Se hele udsendelsen HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen