Sejr på lånt hest i Aachen

19-07-2018 08:15

Britt Carlsen

I Turkish Airlines Prize of Europe ved CHIO Aachen sejrede svenske Henrik von Eckermann på en hest han har lånt, netop med Aachen for øje

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann lykønskes med sejren af Veysel Serdar, Turkish Airlines og Wolfgang Mainz,

Den svenske rytter, Henrik von Eckermann, har fået mange gode placeringer ved CHIO Aachen tidligere, men  indtil i aftes er det ikke lykkedes for ham at tage sejren i en af topkonkurrencerne.

Banebygger Frank Rothenbergers plan for banen kom til at gå i opfyldelse. Han forventede at 10-12 ryttere ville nå omspringningen - 11 var fejlfrie i hovedspringningen, og blandt dem Henrik von Eckermann med Castello, en tiårige Westfaler e. Cristallo.

Castello tilhører den svenske familie Tovek, hvis datter Evelina har været i træning med hesten hos Henrik von Eckermann i lidt over et år. Da Henrik von Eckermann red Castello for første gang på internationalt niveau tidligere i år sejrede han i Grand Prix på CSIO5 * niveau  i Sopot, Polen. - Jeg vidste, såfremt jeg skulle have en chance for at ride med i Aachen, så skulle det være med Castello, fortæller Henrik.
Han bad Tovek-familien om lov til at låne ham den super talentfulde hest en gang til. Og resultatet af dette samarbejde blev tydeligt i Aachen i aftens, hvor parret sejrede i hård kamp mod bl.a.  USAs McLain Ward/HH Azur (OL holssølv i Rio) og Marcus Ehning/Funky Fred. Startlisten bugnede af internationale topnavne - se resultatet HER

- Han passer til dette stadion med sin fantastiske springformåen og store galop, fortalte Henrik efter sejren om sin lånehest. Hesten kvalitet var også det, som hjalp parret til sejr: - Jeg kan vende meget snævert og vide, at min hest kan springe en mægtig oxer fra stilstand, hvis det er nødvendigt. 

Der var to styrt i omspringningen. Den erfarne amerikanske ryttere Laura Kraut og  Confu, var de ene uheldige par, men begge slap fra faldet uden skader, mens den brasilianske rytter, Yuri Mansurs hest  Vitiki, pådrog sig en skade i styrtet, og er overført til et hestehospital til videre behandling.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald