Show med hyldest, humor og honnør (video)

19-10-2019 20:52

Marie Helene Rigård Rohleder

Knibeøvelser til dressurrytterne, øl til gardehusarerne og franske fornemmelser for frihedsdressur. AGRIA Afternoon Speical showet til World Cup i Herning bød på lidt af hvert. Se stemningsvideo fra showet her: 

Copyright Ridehesten.com
Gardehusarernes opvisning til showet. Foto: Ridehesten.com/Maria Mortensen

Hæsblæsende kørsel, harmonisk frihedsdressur og humoristisk dressurtræning var med til at gøre aftenens show til en oplevelse udover det sædvanlige.

AGRIA Afternoon Speical showet til World Cup i Herning startede med den altid entusiastiske vært og speaker Casper Cassøe.  

Showet åbnede med kørsel, hvor fire stks. kørespand opførte et flot show. Der var både miniature, welsh cob og haflinger foran vognene, hvor de forskellige kuske kørte rundt på banen mellem kegler, trekanter og tønder og så selvfølgelig på tid.

Men inden starten gik, bakkede en stor lastbil pludselig ind i Boxen. Ud af lastbilen kører Lars Jespersen Dau med et smukt firspand af haflingere – vel at mærke med vognen spændt bag firspandet!

Fantastisk frihedsdressur
Showets næste nummer var i en helt anden boldgade. Franske Anna-Gaelle Bertho opførte et smukt show med frihedsdressur, hvor kærligheden til hestene tydeligt skar igennem.

Se video fra showet her: 

Til showet løb hun trænet rundt med sin flok på fire heste, en lille kær pony plus en logrende hund. Flokken fulgte franskmandens mindste vink. Hun brugt stick, krop eller stemme til at styre hestene som både lagde sig ned, nejede og stejlede på kommando.  

Copyright Ridehesten.com
Anna-Gaelle Bertho. Foto: Ridehesten.com/Maria Mortensen

De sidste fem år har hun levet af at optræde med sit spektakulære show i frihedsdressur, og i dag fik et begejstret publikum til World Cup æren af at nyde showet, hvor legen og tillidsbåndet med hestene er i centrum.

Honnør, husarer og holdånd
Derefter blev tempoet sat op, for Gardehusarregimentets Hesteskadron havde taget turen fra kasernen i Slagelse til World Cup i Herning. De 12 showryttere havde deres flotte gallauniform på, og hestene havde det elegante hovedtøj med påsyede hvide muslingeskaller på, mens major Christian Holm speakede gennem showet.

Copyright Ridehesten.com
Gardehusarernes opvisning til showet. Foto: Ridehesten.com/Maria Mortensen

Husarerne skulle blandt andet ride hen og tage en sabel fra en husar på jorden, springe et spring, skære et grønt kålhoved midt over, og dernæst aflevere sablen igen til en husar på jorden.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Mortensen

Til sidst fik de dygtige husarer et glas øl, som de skulle gribe i galop, og der blev skålet til alles store fornøjelse

Den erfarne paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen red derefter ind i Boxen på sin hest Jolene Hill, mens resterne fra de sablede kålhoveder blev ryddet af vejen. Tobias har blandt andet vundet guld ved EM i paradressur i grad III i år på Jolene Hill e. Blue Hors Scufro Hit.

Det fantastisk dygtige landshold i paradressur fra EM i Rotterdam, hvor de vandt bronze i holdkonkurrencen, blev derefter kørt på banen, hvor de fik en velfortjent hyldest og store klapsalver af publikum.

Fra rideskole til landsholdet
– Ridning starter et sted, og det er på rideskolerne, fortæller Casper Cassøe, som på morsomste vis tegnede et billede af sig selv, som ung knægt på en rideskole, hvor han var den eneste dreng.

Derefter red et hold på fire dygtige rideskoleelever fra Herning Rideklub på banen og viste et fint program.

Copyright Ridehesten.com
Herning Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

– Se det er de nye stjerne på vej i sporten. Vi skal huske at værne om rideskolerne, for de er med til at holde ridningen i gang i Danmark, fortalte Casper Cassøe over højtalerne.

Dernæst red det danske ponylandshold i dressur på banen, som jo vandt EM-guld tidligere i år efter en helt exceptionelt flot indsats. Holdet bestod af Alexander Yde Helgstrand, Liva Addy Guldager Nielsen, Nathalie Thomassen og Thilde Rude Hare.

Copyright Ridehesten.com
Danske ponydressurlandshold. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

De fik en velfortjent hyldest, hvor også holdleder Rigmor Kristensen fik blomster og klapsalver.

– Dette hold har skrevet Danmarkshistorie i ponydressur, lød det velfortjent fra Casper Cassøe inden, at han sendte guldholdet ud til stående klapsalver.

Michael Søgaard i dametøj underviser med sugekopper og bananer
Aftenens show blev sluttet af med en mindre dressurclinic med Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio og Agnete Kirk Thinggaard på Blue Hors Veneziano.

Hertil interviewede Casper Cassøe holdleder Helle K. Trolle og landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Her åbnede de sløret for OL i Tokyo og forberedelserne dertil. Flybilletterne er bestilt, og rytterne træner allerede med at ride i varme ridehaller, så de kan vende sig til den høje luftfugtighed i Tokyo.  

– Der er intet overladt til tilfældighederne på vores vej mod Tokyo, fortæller Helle K. Trolle.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein trænede begge ryttere og kommenterede på deres ridt, mens Helle K. Trolle flere gange indskød med bemærkningen:

– Husk at kig dig i spejlet og sig du er god nok!

Pludselig kom Erna Iversen aka. Michael Søgaard ind forklædt som dressurspecialist med blond paryk, store bryster, netstrømper og snøvlende stemme.

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard fik kyndig undervisning af Michael Søgaard i dametøj. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø

Med en bestemt hånd overtog han undervisningen af Agnete og Daniel, hvor han på humoristisk vis kommenterede ridtet med udtryk som:

”Husk at bruge sugekoppen Agnete – sid ned!” og ”Rundt for fanden rundt!”, ”Nu skal I passe på, at I ikke bliver for selvfede” og ”Daniel for fanden, hvor bliver den bagpart af?”.  

Til stor jubel fra publikum gav Michael Søgaard en banan til Daniel Bachmann, for ”Det giver høje procenter hos de kvindelige dommere”.

Husk at I kan se alle billederne fra aftenens show på Ridehesten.com om et par dage!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen