Silje Bakken ser frem til Herning

04-02-2015 16:52

Dressurrytter Silje Bakken har i år en enkelt hest med til Herning, hvor hun har kvalificeret sin egen hest til Unghestechampionatet

Copyright Ridehesten.com
Silje Bakken og Vadestedet's Daylight ved egnethedstesten i Hjallerup.

Silje Bakken har kvalificeret sig til Blue Hors Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring på sin egen hest Vadestedet's Daylight e. De Noir/Akinos (opdr. Kjeld Snejstrup).

- Nu har jeg jo redet i Herning mange gange før, og det er noget helt specielt at ride der. Atmosfæren, stemningen, publikum, arenaen, og at man har nogle fantastiske dage med hyggelige hestemennesker. Det er et sted, hvor man møder alle dem, man ikke når at have kontakt med hver dag, fortæller Silje Bakken, der vil være i Herning alle dage, og når hun ikke lige skal ride, så er det som tilskuer til bl.a. gallashow og clinic, samt som besøgende ved Hest & Rytter-messen.

- Jeg laver meget styrkende arbejde med min hest, for at udvikle dens gangarter og ridelighed. Det er vigtigt for mig, at min hest er glad, så jeg prøver at skridte tur (hvis det er muligt pga. sne) hver dag. Så går han måske to dage intensivt og en let dag, såsom skridttur, let trav eller løbebånd, forklarer Silje om forberedelserne til deltagelsen i Unghestechampionatet.

Hvad er den største udfordring ved at ride i Herning?
- Det er helt sikkert omgivelserne, der er den største udfordring i Herning. Man kan ikke øve de samme kulisser i forvejen, så man må bare tage sin hest med ud, så den kan opleve og se mange forskellige ting, så han ved, at han skal blive ved sin rytter i pressede situationer. Man kan aldrig vide, hvordan de reagerer, og det kommer meget an på, hvor mange publikummer der er.

Hvordan er dine forventninger til oplevelsen og resultaterne?
- Jeg glæder mig uanset til oplevelsen, og til at jeg i år rider min egen hest, som jeg selv har tilredet og uddannet til dette. Resultatmæssigt har jeg ingen forventninger, da jeg ved, at de kan reagere rigtig meget på omgivelserne, og det kan enten ødelægge i form af spændthed eller give mere power på den gode måde. Det er en meget følsom hest og bestemt en hest for fremtiden, så jeg vil fremvise ham så godt jeg kan, slutter Silje.

Oplev Silje Bakken og de mange andre dygtige ryttere og talentfulde heste i Blue Hors Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning den 5. til 8. marts 2015.

Unghestechampionatet

Dansk Varmblod

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen