Spot på Rikke i Arezzo

22-03-2018 15:19

Britt Carlsen

Examineret træner, tidligere danmarksmester med meget mere Rikke Haastrup fra Lykkegaard ved Vejle satte konkurrenterne til vægs i Arezzo med 7-årige Coupe Dior

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup og Coupe Dior.

Konkurrenterne fik ikke et ben til jorden i en 135 cm klasse for 7-årige heste ved Toscana Tour i Arezzo i dag for Rikke Haastrup nuppede sejren med Coupe Dior e. Coupe de Coeur, som hun i øvrigt blev nr. tre på i DRFs championatsfinale på Blue Hors sidste år.  Dermed har danskerne virkelig sat deres præg på konkurrencerne i Arezzo, Italien i dag med to sejre (Kim Kristensen/Dimitri Z). 

- Den vil bare være 0, den har en mega fed indstilling til tingene, og gør det ikke svære end det er. Det er bare en springhest, fortæller Rikke fra det solbeskinnede Italien. Sidste år var Coupe Dior placeret i fem ud af seks klasser ved samme stævne, som Rikke bemærker: - Den og First Choice er bare et par ordentlig heste. 

Rikke og hendes mand Jesper Lund Kristensen er i Arezzo med hele 11 heste, de syv skal Rikke ride, og de øvrige rider Martin Neergaard for parret. 

- Det er mega godt for hestene at gå her der, fortæller Rikke. Hestene går dels på en stor græsbane eller en stor sandbane samt en mindre sandbane. Der er store fordele ved at ride så koncentreret i to uger, fordi rytterne kan ride flere klasser i konkurrence, og samtidig træne hestene indimellem på store træningsbaner.

- Det udvikler hestene, og især de unge heste får noget "hår på brystet" af rejsen, det øgede fokus og de internationale omgivelser, forklarer Rikke. Fordi er er mulighed for at ride så mange klasser på forskelligt niveau, har rytterne mulighed for at kombinere deres stævnestart, så det udvikler hesten mest muligt.

- Vi kan opbygge hestene undervejs, og så er det en fordel, at man kan koncentrere sig fuldt ud om at gøre det optimale for de heste man har med, og give dem fuldt fokus. Rikkes mål for sæsonen med sine bedste 7-årige heste er UVM på Zangersheide til september, og derfor er det vigtigt at give hestene noget erfaring på et ridligt tidspunkt på sæsonen, så kan man managere hestene optimalt frem mod det verdensmesterskab. - De baner vi har mulighed for at ride hjemme, er ikke nok til at udvikle dem frem mod UVM, såfremt man vil flytte dem op på et højere niveau, forklarer Rikke, som lige nu sidder i solen, og nyder at følge de øvrige rytteres konkurrencer og opvarmning på den store stævneplads.

Se resultatet HER og se mere om stævnet HER

 

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen