Stalden gør dig til leder

15-02-2018 09:08

Næste gang drengene i din klasse driller dig med dit nusseri med hesten, så kan du roligt fortælle dem, at du faktisk får lederevner af at omgås heste og af at arbejde i stalden. Det har en svensk forskelig nemlig undersøgt i en stor afhandling

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Som hestepige har du måske oplevet, at nogle folk ikke rigtig forstår din lyst til at strigle, ride og nusse om hesten hele dagen lang. Måske har de sagt, at du øvede dig på rollen som mor og på at pylre om et andet levende væsen. Eller at heste bare var ligesom en dukke, du passede. Nu kan du svare dem imod!

Hestepiger er gode ledere
Den svenske forsker Lena Fosberg har nemlig bevist, at det forholder sig helt anderledes. Hestepiger udvikler i stedet gode lederevner i omgangen med hestene, og netop disse egenskaber gør, at pigerne kan blive gode chefer, når de bliver voksne. Det siger forskningsmaterialet. Så hvis du oplever at blive drillet med at være hestepige, kan du altså roligt sige, at det er videnskabeligt bevist af en svensk forsker, at piger, der omgås heste, bliver gode ledertyper - og endda egner sig godt til store chefposter.

Copyright Ridehesten.com
Hvis nogen driller dig med dit nusseri med hesten kan du roligt fortælle dem at du faktisk får lederevner af at omgås heste og af at arbejde i stalden.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kræver mod
Det er arbejdet med hesten, der særligt udvikler handlekraft hos en hestepige. Det sker, fordi hun er vant til at omgås et stort dyr, der nogle gange kan gøre noget uventet og være et farligt væsen. Det kræver mod at turde omgås de store dyr, men også omtanke og forsigtighed, da man aldrig helt ved, hvor man har en hest. For at have nogenlunde kontrol over hesten, må hestepigen være bestemt og tydelig i sine signaler, og så skal hun i det hele taget optræde som en god "leder" for sin hest. Det gør hende alt sammen handlekraftig.

Stort ansvar
Hestepigen må også i staldarbejdet leve op til en del forventninger og aftaler, da hesten dagligt skal passes ordentligt. Det er et stort arbejde at have ansvaret for et levende dyr, og det udvikler pigernes evne til at tænke på andre end sig selv. Det udvikler også hendes evne til at have struktur i sit arbejde og overholde aftaler. Der skal fx laves foderplaner og vagter for udlukning af heste.

Hårdt arbejde
Alle ved, at arbejdet med heste ikke kun er en dans på roser. Der skal også muges ud, bæres halm og meget andet. Det er hårdt arbejde, og hestepigen er derfor god til at tage fat og også nogle gange have nogle lidt mere sure opgaver. Og det skaber robuste personer. Piger i stalden og på rideskolen giver ikke noget indtryk af at være indadvendte og generte, tværtimod er de gode til at være sociale.

 

Copyright Ridehesten.com
Når du strigler, rider og passer heste øver du dig faktisk i at være en god chef.


Hverdagens helte
Forskeren, der har lavet undersøgelsen, hedder Lena Forsberg, og hun har analyseret en masse kvinder og piger der har tilbragt det meste af deres barndom i en stald.
- En af mine pointer er, at hestepiger skiller sig ud fra andre piger, da de ser sig selv som udbrydere. Med det mener de, at de går imod strømmen og imod normale forventninger til, hvordan piger bør optræde og være, fortæller hun. Lena kalder pigerne for en slags helte, der i hverdagen udviser handlekraft i nogle opgaver, som de håndterer ligesom en leder. Det handler mere om at arbejde igennem.
- De er som født til lederrollen, lyder konklusionen fra den svenske forsker.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen