Store hesteoplevelser på Roskilde Dyrskue

24-05-2017 21:27

Camilla Tiefensee Schrøder

Avl

500 heste fordelt på 31 racer og ikke mindst det traditionsrige Store Hesteshow. Der er igen i år masser af heste på Danmarks største dyrskue den 26.-28. maj

Copyright Ridehesten.com
Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl fejrer 50 års jubilæum på Roskilde Dyrskue og træner her til Det Store Hesteshow.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag 26. maj åbnes de røde porte for gæster, der udover de mange heste kan opleve i alt 1.800 dyr, en 56.000 kvadratmeter stor maskinudstilling og smage på spændende lokale fødevarer. Roskilde Dyrskue har desuden et stort Ryttermarked, hvor man kan shoppe til hest og rytter, oplyser dyrskuet i en pressemeddelelse.

Hestekatalog online
Kataloget over udstillede heste er blevet offentliggjort. I alt 300 heste deltager i bedømmelserne i fire forskellige kategorier: 11 forskellige ponyracer, fem svære hesteracer og 14 specialracer, herunder knabstruppere, friesere, arabere og american curly. Dansk Varmblod er repræsenteret i sin egen kategori.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Program med ræs
Roskilde Dyrskues samlede program rummer i år 232 punkter, hvoraf de 40 af dem er med heste. På dyrskuets hjemmeside kan gæsterne selv sammensætte deres program efter egne interesser, så hver gæst får det dyrskue, de ønsker. Blandt hesteaktiviteterne er der nok at vælge imellem. Ud over præsentation og bedømmelse af de forskellige hesteracer, vil der blandt andet være køreshow, ponygames og ponytræk. Er man til ringridning med kunstige hestekræfter kan man hele fredagen overvære ringridning med minilæsser på gårdspladsen for maskiner.

I år afholdes traditionen tro også det store hesteshow, som vises alle tre dage. Her præsenteres 200 heste i et koreograferet show, der viser de mange racers fortrin og mange forskellige discipliner inden for både ridning og vognkørsel.

Roskilde Dyrskue finder sted 26. - 28. maj på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen