Stort C-springstævne: –Vores mål er at gøre det hyggeligt som til stævner i gamle dage

28-02-2024 06:48

Midt i marts løber årets første stævne på Kirstinelund af stablen. Det er bare et stævne i rækken af flere stævner, de afholder i år; med den fælles titel "Kirstinelund Horse Festival"

Copyright Ridehesten.com
Stemningsbilleder fra sidste års springsstævne i den flotte opvisningshal. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra 15.-17. marts – dvs. weekenden efter hingstekåringen – slår Kirstinelund Ridecenter, som ikke ligger langt fra Århus, portene op til et stort springstævne på C-niveau (og med D-klasser).

Der er klasser for både pony og hest, og tre ridehaller med nyt toplag tages i brug, når springryttere indtager det østjyske ridecenter. 

Susanne Barnow, der driver det privatejede Kirstinelund Ridecenter med sin partner Steffen Kristensen og har sin forretning Barnow Dressage på stedet, er med til at arrangere stævnet og fortæller med entusiasme i stemmen om stævnet til Ridehesten:

I gamle dage, når man tog til stævne, var der en anden hygge over det, som vi gerne vil prøve at genindføre, så alle vores stævner i Kirstinelund Horsefestival formatet er festlige og hyggelige og folkelige. Det skal være hyggeligt at komme til stævne, det skal ikke bare være rid og forsvind, udtaler Susanne Barnow. 

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow, der er mangeårig dressurrytter og driver Barnow Dressage, er medarrangør til stævnerne på Kirstinelund. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Fire stævner i 24'
Kirstinelund har fire stævner på programmet i 2024, hvoraf fordelingen lyder på henh. to spring– og to dressurstævner. Året lægges ud med omtalte springstævne inden der senere på foråret i uge 23 er et udendørs stort springstævne. I uge 24 gælder det den store dressursommerfestival på distrikts- og landsplan, og så afsluttes stævneåret med endnu et dressurstævne i det sene efterår.

Til springsstævnet midt i marts, er der som noget nyt også lavere klasser. Det er gjort for at tilgodese alle de medlemmer og opstaldere på Kirstinelund, som gang på gang hjælper til med at arrangere stævnerne der:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke alle, der er klar til at springe LC på distriksplan, og vi vil gerne give alle dem, der er med til at gøre stævnerne til en realitet, mulighed for også selv at starte, lyder det fra Susanne.

Derfor er der til stævnet showklasser på D–niveau med højder ned til bom på jord og op til 100 cm, så alle har mulighed for at deltage –  eller så de mere rutinerede ryttere kan debutere deres yngre heste.

Susanne fortæller også, at til de lavere klasser vil der være to 20x60 ridehaller til opvarmning, så der er god plads, når de urutinerede ryttere og unge, knap styrbare, heste skal navigere rundt. 

– På den måde håber vi at gøre, så alle kan få en god og tryg opvarmning, siger Susanne.

– Simpelthen bare hyggeligt at afholde
Udover at stævnerne skal være hyggelige for de deltagende, er det også en fornøjelse for arrangørteamet bag at afholde, lyder det fra Susanne, der fortæller, at det er et kæmpe arbejde at arrangere og afholde stævnerne, men at det altid ender med at blive de bedste dage med så mange gode hjælpere. 

– Vi elsker at byde folk indenfor og glæder os til årets første stævne her på Kirstinelund, siger Susanne til slut. 

Der er klasser fra bom på jord og op til MB1* for hest og MB2** for pony, og der er allerede en del tilmeldte. Se proportionerne og tilmeld dig på DRF GO. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner