Svensk succes hos Riders Cup

05-08-2016 20:39

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Dagens konkurrencer bød på et lynhurtigt vinderridt fra Shannon Ketterle, mens svenskerne generelt dominerede i den 1-stjernede Big Tour og 3-stjernede Small Tour

Shannon Ketterle kørte med klatten

Shannon Ketterle har heldet med sig denne uge – eller rettere sagt, så er det nok hendes gode ridning der giver pote! Hun har i hvert fald endnu en gang indtaget førstepladsen i fredagens første klasse – en CSI1* Small Tour på 120cm i metoden B4, efter en vanvittig hurtig runde med skarpe sving og kvikke vendinger.

Det var også denne gang med hesten Heartcor M e. Heartbeat/ Cor de la Bryére i en flot dobbelt nulrunde og en lynhurtig tid der i første runde var næsten seks sekunder hurtigere end Jörgen Larsson og Isa L e. Cardento/ Kilian som kom ind på en flot andenplads at Shannon vandt. Generelt set var dagens første klasse præget af dansk kampgejst og hele 13 ud af 18 placeringer blev indtaget af de danske ryttere. Stine Cassøe red sig, ligesom i går torsdag, ind på et flot tredjeplads med hesten Phebus St. Lois e. Diamant de Semilly/ Muguet Du Manoir.
 
Tilslutningen til Riders Cup er i år endnu større end nogensinde før, og det betyder at der igen i dag, er en klasse med mere end 100 starter. Der er selvfølgelig tale om dagens anden klasse: en CSI1* Big Tour i højden 135 cm, hvor hele 103 ryttere er meldt til start.
 
Svensk trio indtog TOP 3
 
Dagens anden klasse, CSI1* Big Tour, blev infiltreret af en svensk trio. Både første-, anden- og tredjepladsen blev nemlig indtaget af svenske ryttere. Vinder af klassen blev Frida Mårtensson og hendes smukke skimle hest Curano e. CormintL/ Cassini I. På andenpladsen blev det svenske Alexandra Eriksson på Pax e. Nupilot/Marco Mitras og tredjepladsen blev således indtaget af svenske Stephanie Holmén og Carlo e. Callahan VDL/Akito Z – en god dag klasse for de svenske ryttere!
 
Bedste danske ekvipage blev Stine Cassøe på Phebus St. Louis e. Diamant de Semilly/ Muguet du Manoir der red sig ind på fjerdepladsen, efterfulgt af yderligere to danske ryttere Torben Frandsen på Carpe Diem og Søren Møller Nielsen på Althea Nova Ask.
 
I dagens største klasse, med hele 103 starter, blev det dog kun til 29 fejlfrie ture, men publikum holder gejsten oppe og er mødt talstærkt op for at støtte rytterne og nyde weekenden hos Riders Cup, til trods for det stadigt noget utilregnelige humør hos vejrguderne.
 
Første start løb med sejren i Big Tour
 
Dagens højeste spring blev sprunget og selvom de svenske ryttere ikke løb med førstepladsen denne gang, viste de alligevel en imponerende form og tog hele otte placeringer ud af 13 mulige. Vinderen blev dog den stærke hollandske rytter Sander Geerink på hesten Robinson e. Rubert R/ Odermus R. Sammen åbnede de ballet som første ekvipage i klassen og lagde sig således i spidsen på en solid førsteplads, men de måtte vente og holde øje med sine konkurrenter i mere end to timer. Efter 51 starter kunne det konstateres at Sander og Robinson havde vundet klassen og det endda før der overhovedet var blevet “lagt en standart”. Sikke et ridt! At være første rytter på så svær en bane, men alligevel have overskud til at ride den så flot, kræver sin rytter.
 
Solrig afslutning på endnu en god dag

Dagens to sidste klasser, CSI3* Medium og Small Tour, blev tilsmilet af vejrguderne og undgik al regn og blæst, hvilket gav rytterne de absolut bedste forhold at konkurrere i, i de meget smukke omgivelser der nu viste sig fra den bedst mulige side.

 
Medium Touren blev vundet af tyske Jörg Naeve og D Accord 68 e. Diamant D/ Cassini II. På en flot andenplads blev det Piet Raijmakers Jr og Van Schijndel S Valentino e. Cavalier/ Tangelo - det blev ekvipagens anden placering i top 3 denne weekend, og et tak bedre end gårsdagens tur, hvor de endte på en tredjeplads i mellemturen. Bedste danske ekvipage blev Jessica Toelstang og Luigi e. Lamentos/ Concetto som netop nåede med i top 3. Det blev til 30 nulrunder i første fase og hele 19 af disse kunne ligeledes bryste sig af nul fejl i anden fase også.
 
Dagens sidste klasse, lilleturen, som slet ikke er så lille endda med en højde på 135 cm, blev vundet af den svenske ekvipage Fredrik Jönsson og Tea T e. Robin Z/ Landprinz I med en flot tid på 58,48 sekunder og næsten to sekunder ned til andenpladsen der blev indtaget af tyske Pheline Ahlmann og Quintess 12 e. Quebec/ Grandeur. Lilleturen blev endnu en svensk succes, da både tredje-, fjerde- og femtepladsen ligeledes blev besat af de svenske ryttere. Olof Smith og High light e. Fetcher N/ National Zenith indtog tredjepladsen mens Niklas Arvidsson tog fjerdepladsen og Robin Ingvarsson, der tidligere ved dette stævne allerede har sejret to gange, indtog femtepladsen.
 
Alt i alt endnu en succesfuld dag i de smukke omgivelser hos Riders Cup, hvor det store team af hjælpere gladeligt opvartede både publikum og deltagere. Det bliver spændende at se hvad de næste to dage af dette fantastiske stævne byder på - i aften står den på fest for ryttere og publikum i det store telt klods op af springbanen. Festen byder både på DJ og livemusik samt lækker mad og Danmarks måske hyggeligste stemning.
 
Se resultatet af alle klasserne HER
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen