To gange 10 til samme hest

07-03-2015 18:08

Testrytter britiske Charlotte Dujardin kom på lidt af en prøve i dag i Blue Hors Unghestechampionat i SKAGEN Fondene Arena hal M, men var alligevel meget begejstret over de unge danske dressurheste

- Jeg håber bare jeg overlever, startede Charlotte Dujardin første del af fremmedryttertesten, og nogle få af hestene virkede da næsten også til, at de tog udtalelsen som en udfordring. Charlotte klarede dog samtlige heste i smuk stil og med samme smukke ridestil, som man kender fra når hun er i sadlen på Valegro. Og det trivedes hestene fortrinligt med.

Allerede fra starten stod det klart, at Charlotte var begejstret for de unge danske dressurheste, og det var hun ikke bange for at belønne med karakterer i den høje ende af skalaen. Det var dog først hen mod slutningen af dagens test, at hun satte sig i sadlen på en hest, som trak skalaens højeste karakterer frem.

Det var Heiline’s Lord Romantic e. Tailormade Lancelot/Blue Hors Don Romantic, som ejes af Priess Horses A/S, Nykøbing M, og er opdrættet af Stald Heiline, Odder, rytter: Lotte Skjærbæk.

– Den har en dejlig og naturligt god trav med meget i, den giver en god følelse, han får én til at smile, der er hele tiden mere i den. Han bliver i rammen, og har en dejlig galop med god selvbæring. Jeg ville aldrig tro, at den bare er fem år, han er meget lige, det føles som om jeg kunne ride den hele dagen. Jeg har lyst til at tage den med hjem. Jeg elsker ham! Dejlige gang og godt temperament. Jeg fandt ikke rigtigt noget, jeg kunne kritisere, lød det bl.a. fra Charlotte, som befandt sig rigtig godt på ryggen af den mørke vallak.

I morgen gælder det anden halvdel af fremmedryttertesten i Blue Hors Unghestechampionat, som foregår i EQUSANA Arena hal B fra kl. 12.05, mens præmieoverrækkelsen foregår kl. 13.55.

Se flere resultater af dagens fremmedryttertest HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen