Topauktionshest i USA efter danskejet hoppe

06-03-2021 10:50

Den danske springrytter og DV-avler, Charlotte Kondrup, stod fredag morgen op til en nyhed, der begejstrede hende. Ældste afkom efter hendes avlshoppe, Biscotta  d'Ive Z, var på en springhesteauktion i Florida og indkasserede over 3 mio dkk

Copyright Ridehesten.com
VDL High Five. Foto: WEF Sporthorse Auction.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag aften i Wellington, Florida, USA, kom den 7-årige hoppe VDL High Five (tidl. High Five d’ive Z) under hammeren på auktionen WEF Sporthorse Auction. Moderen til denne hoppe, Biscotta d'Ive Z e. Berlin/ Quidam de Revel, ejes af DV-avler, Charlotte Kondrup, der var meget spændt på resultat af hendes hoppes afkom på den internationale auktion.

– Auktionen startede dansk tid klokken et om natten, så jeg valgte at vente med at få resultatet, til jeg stod op fredag morgen. Det var en fantastisk nyhed at starte dagen på, fortæller Charlotte Kondrup.

Copyright Ridehesten.com
Biscolata by CK DWB, der er helsøster til tre millioner kroners-hesten, blev handlet Dansk Varmblods Elitefølauktion i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

VDL High Five blev på auktionen solgt for 500.000 USD, hvilket svarer til 3,1 mio dkk. Den store efterspørgsel på hoppen skal findes i dens springformåen, der også underbygges af en meget stærk hoppestamme med utallige præstationer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Moderen Biscotta d'Ive Z, der ejes af Charlotte Kondrup, er halvsøster til hoppen Banana d'Ive Z, der havde international succes med Charlotte Lund, inden den blev solgt til USA. Mormoderen er halvsøster til bl.a. True d'Ive Z og mormor til Winny the Blue d'Ive , der begge har haft international succes med Tina Lund. 

Charlotte Kondrup har indtil videre fået to føl efter Biscotta d'Ive Z, hvoraf det første føl Biscolata by CK, der er helsøster til tre millioner kroners-hesten, blev handlet Dansk Varmblods Elitefølauktion i 2019, hvor det blev erhvervet af danske købere. Charlotte har selv en 1-årig datter efter Biscotta og hingsten Tangelo van de Zuuthoeve, og Biscotta venter i år føl efter hingsten Todt un Prince Ask.  

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing