Tophingsten Comme Il Faut pensioneret fra sporten

07-09-2021 15:08

Annika Knudsen Lorentsen

Springhingsten Comme Il Faut, som har været succesfuld under tyske Marcus Ehning, blev pensioneret i forbindelse med EM-stævnet i Riesenbeck i weekenden

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning og Comme Il Faut ved stævne hos Absolute Horses i 2015. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 2013 har Marcus Ehning og Comme Il Faut e. Cornet Obolensky/Ramiro dannet par og det har de gjort med stor succes. Ekvipagen var blandt andet en del af det sølvvindende tyske hold ved EM i Rotterdam i 2019. 

I forbindelse med det netop overståede EM i Riesenbeck blev hingsten pensioneret fra sporten, og det var meget passende, at det netop var på Ludger Beerbaums sted, at han skulle slutte sin tid som sportshest. Det er nemlig Beerbaum, der har avlet hingsten, som kom til verden tilbage i 2005. 

Planen er nu, at hingsten skal fokusere på sine pligter som avlshingst, hvor han igennem mange år også har haft succes. Han er far til mange kårede sønner, herunder blandt andre Comilfo PLus Z, Corsari van de Helle, Chic Chic, Fault-Il des 7 Vallons og Comme Il Faut Plus, sidstenævnte, der går i sporten med danske Kasper H. Hansen. 

– Du har ikke mange heste, som ham i dit liv. Det er meget specielt når du har det. Jeg vil helt klar savne ham, der er kun få heste med den samme fantastiske attitude, sagde Ehning ved pensionering-ceremonien i Riesenbeck. 

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning og Comme Il Faut ved EM i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Afstamning i særklasse
Comme Il Fauts afstamning er i særklasse, hvor han først og fremmest er søn af den internationale springhest, Cornet Obolensky, som blandt andet deltog ved OL i 2008. 

Hoppestammen er dog også værd at fremhæve, for Comme Il Fauts mor Ratina Z e. Ramiro er guldvinder for hold ved både OL i Barcelona og Atlanta, med to forskellige ryttere. Senest var det Ludger Beerbaum, der red guldet hjem med det tyske hold tilbage i 1996. 

Sølv med UVM
Tilbage i 2010 og 2011 vandt Comme Il Faut sølv ved UVM på Zangersheide for henholdvis 5- og 6-års heste i springning. Her var det med Franz-Josef Dahlmann i sadlen og han fremhæver hingstens gode sind og indstilling. 

– Fra dag et havde Comme Il Faut en meget positiv indstilling og han gav dig en sikker følelse. Han er en fighter og han vil gøre alt for at komme over forhindringer. Han er noget helt særligt. 

Copyright Ridehesten.com
Franz-Josef Dahlmann og Comme Il Faut ved UVM i 2010. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen