Traditionel hestevognskørsel på Brahetrolleborg

10-07-2020 15:57

Fyens Køre Selskab afholder traditionel kørsel ved Brahetrolleborg Slot på lørdag, hvor kuskene og deres hjælpere vil være klædt på som i gamle dage med hat handsker

Copyright Ridehesten.com
Onse Pontoppidan sammen med sin hjælper Poul Erik Fredholm foran den vogn, som hun skal køre med i morgen, hvor man vil kunne se dem i en helt anden påklædning. Onse Pontoppidan er også formand for udvalget for traditionel kørsel under Dansk Køre Forbund. Foto: Privat.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fyens Køre Selskab afholder traditionel kørsel ved Brahetrolleborg Slot lørdag formiddag. Der vil være gamle traditionelle hestevogne, som man brugte, inden bilen blev opfundet. Kuskene og deres hjælpere, vil være klædt på, som man var i gamle dage, og det vil sige, at både damer og herrer bærer hat samt selvfølgelig handsker for kuskene.

I moderne kørsel med hest og vogn under FEI er sikkerheden i højsædet, og det betyder, at man ikke kan anvende den traditionelle påklædning, som man brugte i gamle dage. Nu om dage har mange vogne skivebremser og forsinket styring o.l., og således er de gamle vogne udfaset. Derfor har man under Dansk Køre Forbund lavet et udvalg, som laver konkurrencer for de gamle køretøjer i passende omgivelser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er tilmeldt 12 ekvipager med vogntyperne char-à-banc, Beaufort Pheton, mylord, jagtvogn og doktorvogn, som lægerne brugte i gamle dage, når de skulle på sygebesøg. Af hesteracer er der tinker, frieser og selvfølgelig frederiksborg heste, men også oldenborg og fjordheste.

Stævnet finder sted lørdag den 11. juli kl. 10:00 på Brahetrolleborg Slot, Reventlowsvej 1, 5600 Faaborg.

/Pressemeddelelse.

Læs også

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner