Trakehner-avlsforbundet afholder 50-års jubilæumsarrangement

20-08-2021 09:49

Christine Krogh Frausing
Skribent

Avl

Trakehner-avlsforbundet i Danmark fylder 50 år, og det bliver i weekenden fejret, når der afholdes jubilæum under avlsarrangementet på Vilhelmsborg

Copyright Ridehesten.com
Elitestævne i 2020 Foto: Ridehesten / Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I weekenden afholder Trakehner-avlsforbundet i Danmark 50-års jubilæum. Weekenden er spækket med føl, ungheste under sadel, samt dressur på højt niveau. 

I år der det 50 år siden at nogle fremsynede trakehneravlere oprettede Trakehner-avlsforbundet i Danmark. Som alle datterforbund, følger Trakehner-avlsforbundet det tyske moderforbunds retningslinjer, men har gennem årene opnået at danskavlede trakehnere står stærkt, også i den tyske avl, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Evita, Helium, Halifax Lyng og mange, mange flere gør, at de danskavlede trakehnere nyder stor respekt i det tyske moderforbund. Så stærkt, at den tyske avlskommission trofast møder op til Trakehner-avlsforbundets elitestævne / avlsarrangement, der afholdes på netop Danmarks center for ridesport, Vilmhelmsborg. Her udvælger de unghingste til den tyske kåring og finder kvalitetsheste til auktionen i forbindelse med kåringen.

Trakehner-avlsforbundet har et fantastisk samarbejde med sponsorer, uden dem ville et sådant arrangement ikke kunne lade sig gøre. De har også i år sørget for utrolig flotte præmier, ikke blot til stævnedelen, men også til avlsdelen, samt sørget for, at hjælperne er klædt smukt og ens på.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da Trakehner-avlsforbundet gerne vil udvikle et tættere samarbejde mellem ryttere og avlere, er der i år en sideløbende konkurrence blandt avlerne til dressurkonkurrencerne. Der er fine ærespræmier til den avlers hold, der opnår det bedste resultat. Avlerens præmie er en bedækning ved Halifax Lyng. Hingsten bliver fremvist under rytter søndag efterdressurkonkurrencerne og inden avlsdelen går på.

Dressurkonkurrencerne afholdes på Danmarks smukkeste bane på Vilmhelmsborgs gårdsplads. Der er klasser fra LC til Prix St. Georg samt 4, 5 og 6-års klasser. 

Mon ikke også føllene vil tiltrække sig en del opmærksomhed. Det er som om kvalitetsniveauet kun går en vej for tiden, nemlig opad. Nok er der ikke så mange føl, men med et niveau, hvor gennemsnittet er på omkring 8, tegner det godt for fremtiden.

// Pressemeddelelse

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen