Uha det blev svært i Nations Cup

15-07-2017 14:01

Britt Carlsen

Det var ligesom ikke rigtigt danskernes dag i dag i FEI Nations Cup på dressurstadion, hvor Allan Grøn blev bedste danske i sin landsholdsdebut og danskerne er 3'er efter Sverige og Rusland

Copyright Ridehesten.com
Allan Grøn og Wasabi blev bedst på det danske Nations Cup hold i dag.

Svenskerne har kørt A-kæden i stilling til FEI Nations Cup på dressurbanen - og det var ikke uventet, at de gik i front med Patrik Kittel/Deja som vinder med 75,1% foran Tinne Vilhelmson Silfvén/Paridon Magi og med Rose Mathiesen/Zuidenwind på tredjepladsen med 72,84% Det amerikanske hold blev sprængt, da dommer ved C - HC Matthiesen måtte ringe Mette Rosencrantz' DV vallak Marron ud af banen, da hesten var tydeligt halt. 

Karin Nissen var først ude med Eno e. Eskadron, og hun red forkert - hvorfor har Karin ikke en forklaring på, det var den berømte klap. Eller var hun godt tilfreds med Eno, som scorede gode points i galopprogrammet med fine pirouetter og flotte ettere, desværre blev der fejl i 2'erne. De sluttede på 8. pladsen med 66,24% Hør Karin fortælle i videointerviewet her i nyheden. 

Copyright Ridehesten.com
Karin Nissen og Eno.

Allan Grøn landsholdsdebuterede med Wasabi e. Welt Hit med et sikkert program, hvor parret scorede højt i den ene pirouette, men desværre kiksede den anden. Overgangene ind og ud af piafferne er klart forbedrede, og det er tydeligt at se, deres samarbejde bliver bedre fra den ene stævnestart til den næste. Hør Allan fortælle om sit program, som gav ham 68,9% og en 6. plads.

Malene Kohlschmidt-Ebbesen var sidst ude med Mira. Mira e. Michellino fik lidt store øjne på banen, først ad midterlinjen mod dommerne, og dernæst i den første piaffe, som mislykkedes total da hoppen drejede rundt og bakkede. I den anden piaffe begyndte hoppen at gøde, og det ødelagde i nogen grad også den anden piaffe Malene kom dog stærkt igen i galopprogrammet, og så fik hun på den sidste midterlinje vist dommerne, at Mira rent faktisk piafferer let og går let ud og ind af piaffen. Men skaden var ligesom sket, og parret opnåede 63,82%

Svenskerne har lagt sig i front med hele 20 procentpoints forspring og er slet ikke til at hente, mens Rusland har 201,88 og Danmark 198,93, så med nogle gode danske ridt i morgen er det fortsat muligt for rytterne at avancere til andenpladsen. 

Se hele resultatet HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner