Vi glæder os helt vildt til at sælge føl

25-08-2017 12:08
Avl

Auktionsleder på Dansk Varmblods Elitefølauktionen, Louise Ringsbo, bobler af glæde over kvaliteten af årets kollektion og fortæller på auktionsudvalgets vegne, at de glæder sig helt vildt til lørdag aften

– Vi har fået rigtig mange positive henvendelser fra købere fra ind- og udland. Mange af dem har givet udtryk for, at de ikke tidligere har set en kollektion med så mange auktionsføl af virkelig høj kvalitet, fortæller Louise Ringsbo.

Når Dansk Hesteforsikring Elitefølauktion ved Dansk Varmblods Eliteskue starter lørdag aften kl. 19, vil der kommer 70 føl under hammeren, og langt de fleste forventes at skifte ejer – mange vil forblive på danske hænder, mens andre bliver erhvervet af udenlandske kunder.

Copyright Ridehesten.com
Auktionsleder Louise Ringsbo.

Auktionsudvalget er selv meget positive omkring kvaliteten af føllene i store kollektion, og de glæder sig til at sælge rigtig mange af avlernes føl. De har i år sat flere nye tiltag i værk og har markedsført auktionen stærkere.

– Vi synes, det er positivt, at auktionen har været omtalt i så mange medier i ind- og udland, for det medvirker til i endnu højere grad at sætte den danske avl på verdenskortet, mener Louise.

Blandt de nye tiltag, som auktionsudvalget iværksat, er et  særskilt auktionsbureau ved staldene tæt på føllene. Der er også afsat fast besøgstid, hvor interesserede købere kan besigtige føllene i stalden og få dem fremvist i en dertil anlagt paddock.

– Vi håber, at købere såvel som sælgere kan se det positive i disse tiltag, som vi mener er med til at højne auktionens standard. Vi er i hvert fald glade og har en vild god fornemmelse for hvad, der kommer til at ske lørdag, slutter Louise Ringsbo.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen