Victoria er på banen igen!

17-05-2015 12:05

Efter at have været ude af landsholdssammenhæng banker 17-årige Victoria Vallentin igen på døren til landsholdet med en ny hest, som hun har haft i knap tre uger

En af dansk ungdomsdressurs absolutte talenter 17-årige Victoia Vallentin har været ude af landsholdssammenhæng det seneste år. Det hele har ikke lige flasket sig for den unge rytter, men nu har hun lånt en hest af Andreas Helgstrand, så nu banker hun igen på døren til landsholdstruppen.

Ved JBK Horse Festival red Victoria op ad midterlinjen i Junior-dressurklasserne på en hest, som hun blot havde siddet på i små tre uger inden stævnestarten. Fürstentraum, en 12-årig hingst e. Fürst Heinrich har hun lånt hos Andreas Helgstrand. Andreas blev udlært berider i Aalborg hos Victorias far Søren Vallentin, og deres venskab og Victorias åbenlyse talent fik aftalen i stand. Den først dag red Victoria sig ind på femte pladsen, og den følgende dag avancerede hun til tredjepladsen. I küren blev Fürstentraum, i lighed med mange andre, bange for de plastic overdækkede kameraer ved banen, og det kostede værdifulde points, Victoria fortæller: - Jeg kender ham jo ikke så godt endnu, så jeg viste ikke helt, hvordan jeg skulle hjælpe ham, da han begyndte at kigge inde på banen. Jeg har ikke helt fundet ud af hvor "knapperne" sidder endnu, det er jo forskelligt fra hest til hest. 
Victoria skal, i lighed med de øvrige ryttere i bruttotruppen deltage ved landsstævnet i Hovgaard Rideklub i Pinsen, hvor der er anden kvalifikation til ECCO Cuppen - der er mødepligt for de ryttere, som er i spil til de to landshold, der skal deltage ved junior- og ungrytter NM og EM - NM som afvikles i Aalborg og EM der finder sted i Frankrig. 
Ved stævnet i Odense red Victoria de internationale kvalifikationskrav i hus på Fürstentraum, så er det på plads. Det glæder i høj grad Victoria som missede muligheden for at blive udtaget til landsholdet sidste år, da hun opnåede kvalifiktionskravet en dag for sent. 

Hurra for Søren
- Det er fantastik, at jeg har fået lov til at låne Søren (Select ECCO red.) af Hanni Toosbuy Kasprzak. Han vil så gerne til stævner, og det er så dejligt at have en hest som ham. Det giver mig så mange muligheder, jeg var 15 år, da jeg red min første Grand Prix. Der er stor forskel på Grand Prix-programmet og andre programmer, her gælder det virkelig om at holde fokus hele tiden, og ved at have Søren, så kan jeg også lære at ride Grand Prix-øvelserne, så det giver også en anderledes træning.
- Jeg har også fået mulighed for at ride med ved træningssamlinger hos Rudolf Zeilinger. Det er spændende. Første gang var jeg SÅ nervøs for at møde ham. Han ser så streng ud, men han tog bare godt imod mig, og jeg har fået masser af hjælp. For mig er det fedt at kunne ride med både som juniorrytter og sammen med seniorerne. 

Victoria går i 2. g på handelsgymnasiet under Team Danmark ordningen, men hun vælger alligevel at tage uddannelse på den nominerede tid. Hvad der skal ske efter gymnasiet har Victoria ikke taget beslutning om. Hun vil gerne ride professionelt - måske i udlandet, og så har hun overvejet at gå i lære som berider. - Såfremt man skal undervise andre bør man have det rideteoretiske på plads, og det får man i berideruddannelsen, understreger hun. 

Selv træner Victoria hos sin far berider Søren Vallentin, og det kunne hun ikke drømme om at lave om på. I hverdagen træner hun meget selv, mens hende far holder et vågent øje med hende. - Så taler vi sammen over aftensmaden om dagens træning, fortæller Victoria. Hun har en travl hverdag med ridning og skole, men hun elsker at ride stævner. - Jeg kunne bo på en stævneplads, siger hun afslutningsvis med en latter. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen