Vinder international military og agerer "børnepony"

03-11-2020 19:08

Annika Knudsen Lorentsen

Birkegårdens Beyonce er en alsidig hest, for han har for nyligt vundet sin internationale debut i udlandet med Maja Hach i sadlen, mens han for kort tid siden tog Majas 9-årige datter Rose sikkert og fejlfrit rundt i 40 og 50 cm, da hjemmeklubben holdt klubstævne

Copyright Ridehesten.com
Maja og Beyonce. Foto: Ridehesten.com/Kee Nørgaard Frandsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forrige weekend lykkedes det Maja Hach at slutte militarysæsonen af med en sejr ved hendes internationale debut i udlandet. Her vandt hun nemlig den 1-stjernede klasse med sin 8-årige hoppe Birkegårdens Beyonce e. Bøgegaardens Boney M (opdr. Heidi og Lisbeth Rasmussen).

Som alenemor er det for Maja ikke muligt både at have hest selv og så en pony til sin datter, og derfor deler Maja og hendes 9-årige datter Rose Beyonce. Det betyder at den 8-årige hoppe både skal agerer top-militaryhest og en bund stabil "børnepony". 

– Jeg deler hende med min datter Rose, som lige er fyldt 9 år. Fornyligt startede de deres første klubstævne uden trækker. Her red de fejlfrit i 40 og 50 cm i vores hjemmeklub, Fredensborg Humlebæk Sportsrideklub, fortæller Maja og fortsætter:

– Jeg har haft hende i 5 år siden hun var 3 år og derfor er min datter vokset op med hende. Jeg er så utrolig stolt af Beyonce, som den ene dag kan gå rideskole som "børnepony" med min datter og den næste dag vinde en international militarykonkurrence.

Copyright Ridehesten.com
Rose og Beyonce. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Maja fortæller, at Beyonce er super god til at tage højde for hvem af dem der rider hende, og at hun passer rigtig godt på Rose og sørger for, at hun kan ride sikkert rundt, også selvom hun er nødt til at ride på stor hest i stedet for pony. Maja er mor til to og bor alene med sine børn, alligevel formår hun at få en hverdag, hvor også sportslige ambitioner fylder, til at gå op. 

Sporten betyder meget for Maja, og derfor får hun også kvalificeret undervisning i alle tre discipliner. I terrænet træner hun hos Mikkel Jørgensen, i springning hos Jes Madesen og i dressur hos Camilla Bekkevold. 

Nedenfor kan I se video af Majas terrænridt i Sverige optaget med GoPro-kamera, ligesom I kan se en video af Rose der rider springning. 

Rose og Beyonce springer:

Majas ridt i terrænet:

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing