VM på hjemmebane skaber de bedste betingelser for pararytterne

22-11-2019 14:10

Stine La Cour Andersen

Astrid Gemal, landstræner i paradressur, er én af dem, der glæder sig ekstra meget over, at Danmark har fået tildelt verdensmesterskaberne i 2022. – Det er altid en fordel for ryttere og heste at have hjemmebane, men i pararytternes tilfælde gør det en betydelig forskel, fortæller hun

Copyright Ridehesten.com
Landstræner i paradressur, Astrid Gemal, under EM i Göteborg 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke længe siden, at vi med glæde kunne meddele, at Danmark har fået tildelt VM 2022 i disciplinerne dressur, springning, voltigering og paradressur. Herning kommer til at danne rammerne for mesterskaberne, når det hele går løs om tre år i august måned. Allerede nu er de danske hold begyndt at glæde sig til den store begivenhed.

Paradressur i fokus
Astrid Gemal tror på, at mesterskabet kan være med til at gøre folk mere opmærksom på paradressur.

– Vi er selvfølgelig super glade for, at verdensmesterskabet i paradressur bliver afholdt i Danmark. Når det bliver afholdt i vores eget land, så åbner det jo et vindue for vores sport.

Hun glæder sig samtidigt til at se de dygtige ekvipager i aktion og lægger ikke skjul på forventningen om et succesfuldt mesterskab.

– Vi plejer jo at klare os godt til mesterskaberne, så det vil vi jo naturligvis gerne vise frem.

Ekstra udfordrende
Astrid Gemal har god grund til at være ekstra begejstret for at have den eftertragtede hjemmebane.

Nyheden fortsætter efter annoncen

–  Man kan jo sige, at det altid er en fordel for ryttere og heste at have hjemmebane. Der kommer bare nogle ekstra udfordringer, når man skal rejse langt væk som pararytter, forklarer Astrid og fortsætter:

– Så hjemmebanen er især en kæmpe fordel for pararytterne, når de undgår eventuelle problemer med ændringer i klima, temperaturforandringer og lang transport.

Eftertragtede pladser
Når pladserne på det danske paradressurlandshold skal uddeles, så forventer landstræneren, at pladserne er eftertragtede blandt mange ryttere.

– Jeg forventer, at der bliver ekstra hård kamp om pladserne, fortæller hun og fortsætter:

– Men forberedelsesmæssigt kommer vi til at forberede os, som vi plejer.

 

Læs meget mere om VM i Danmark 2022 i næste nummer af magasinet Ridehesten, hvor man blandt andet kan læse om organisationen bag, og om hvad formændene for de forskellige disciplinudvalg synes om, at mesterskaberne afholdes i Herning.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen