WBFSH's hingsteranglister er ude

14-11-2014 14:44

Nu er WBFSH's populære hingsteranglister udkommet - og denne gang med en ny hingsten i spidsen af de tre ranglister for dressur, spring og military

Copyright Ridehesten.com
Hingsten Michellino, der er elitehingst, årets hingst og tildelt DV's fortjentsmedalje i guld.

WBFSH's hingsteranglister ventes hvert år med spænding af avlere verden over. Ranglisterne er naturligvis ikke noget endegyldigt billede på, hvilke hingste er de bedste, men de giver ikke desto mindre en klar indikation af, hvilke faderhingste dominerer toppen i international ridesport - i dressur, spring og military.

Det er på ranglisten i dressur, at man finder den største direkte relation til dansk avl. Her ligger de danskejede hingste Michellino nr. 6, Don Schufro nr. 9 og Come Back II nr. 10. Endvidere finder man Solos Landtinus som nr. 29, DV-hingsten Solos Carex som nr. 36, Castro som nr. 47, Akinos som nr. 52 og DV-hingsten Milan som nr. 68, DV-hingsten Chrevi's Cavallo som nr. 84, Leandro som nr. 87 og Sydney som nr. 97.

Det er for første gang trakehnerhingsten Gribaldi e. Kostolany/ Ibikus, der har lagt sig helt i toppen af dressurranglisten, og det samme gør sig gældende for Kannan e. Voltaire/ Nimmerdor i springning og Master Imp xx e. Imperius xx/ Hul a Hul xx i military. Holstenerhingsten Contendro udmærker sig ved at have placeret sig i top 10 i to discipliner, nemlig som nr. 3 i military og nr. 8 i springning.

Tag selv ranglisterne i nærmere eftersyn HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen