Zahr - en helt særlig hest

04-06-2017 13:14

17-årige Zahr Alfarvad har rundet karrierens 50 sejre - ved Equitour i Aalborg gik Dannebrog igen til tops, mens Christian Petersen og Zahr Alfarvad stod forrest

Copyright Ridehesten.com
17-årige Zahr Alfarvad Z og Christian Petersen har rundet sejr nr. 50.
Nyheden fortsætter efter annoncen

- Han går forkert, men springer godt alligevel, indleder Christian Petersen om den nu 17-årige Zahr Alfarvad e. Zandor Z, og han fortsætte: - Jeg får nok aldrig sådan en hest igen. I dag sejrede parret i Stutteri Ask small tour i hård kamp mod tre lynhurtige engelske ryttere, men alligevel var Zahr næsten et sekund hurtigere end sin nærmeste konkurrent. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Zahr Alfarvad Z er ikke udstyrret med det sidste kapacitet til at løse de største opgaver på springbanerne, men hvad han mangler i kapacitet har han til gengæld i overmål i indstilling og forsigtighed. - Han elsker, når klokken ringer, fortæller Christian. Zahr "kan jobbet" så han bliver sjældet sprunget derhjemme, istedet rider Christian ham ud i skovene omkring ridecenteret Alfarvad i Nordjylland. Zahr er, hånden på hjertet, ikke den mest smidige springhest man kan se på en opvarmningsbane. - Jeg har accepteret, at det er sådan han er. Han får lov til at gå, som han befinder sig bedst, erkender Christian. Han fortæller, at de sidste år lavede en løselig oversigt over Zahrs meritter. - Sidste sommer havde jeg redet ca. 140 klasser på ham, han havde været placeret i 126 og de 80 af dem var han i top tre - og så har vi nu rundet 50 sejre. 

Se klassens resultat HER

Læs springtræningsserien med Christian Petersen og Bo Bak Andersen i magasinet Ridehesten

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen