14-årig mister livet i tragisk rideulykke

23-09-2020 11:17

Merete Haahr

Rideverdenen er i chok og sorg efter at en ung canadisk pige, Zara Buren, i går mistede livet efter en tragisk rideulykke – Himlen har fået en engel og et lys er blevet slukket

Copyright Ridehesten.com
Zara Buren var en aktiv militarrytter, med vilje og gåpåmod. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Zara og hendes mor var ude at ride sammen, som de havde gjort så mange andre eftermiddage. Begge var dygtige og erfarne ryttere, men de red i ukendt terræn, og pludselig trådte Zaras hest ned i en sump og sad fast. Zara var i stand til komme af hesten, men mens hun og hendes mor ventede på hjælp, blev Zara selv fanget i sumpen. Trods en hurtig indsats, blev hun kort tid efter trukket bevidstløs op fra marken uden livstegn. Hun blev forsøgt genoplivet, men forgæves. 

Zara blev transporteret til nærmeste hospital, hvor hun døde af sine skader. 

Zara Burens bliver mindet online af mange indenfor hesteverdenen. Hun var en passioneret rytter, med drive, beslutsomhed og en smittende smil.

 – En tragisk ulykke rev hende fra os, og hendes familie har brug for al den kærlighed de kan få, skriver Carole Partridge på Facebook.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Holly Jacks-Smither, der var Zaras træner, coach, og nære ven, skrev på Facebook:

– Vi mistede en smuk ung rytter i går. Jeg kan ikke sætte ord på de sidste 12 timer, men himlen har fået en engel i går. Dit smittende smil, din handlekraft og beslutsomhed, din etik og din kærlighed til dine medryttere og specielt, din kærlighed til hestene og den stolthed i horsemanship som du udviste hver dag. Du var en kraft som man kunne regne med, og du var modig lige til de sidste.  Verden har mistet en engel og et lys er blevet slukket. Jeg har mistet ikke alene min elev, men også en god ven, og jeg kan ikke tro, at det er virkeligt.

Zara Buren var en del af GRIT Ontario Equestrian Team og hun var nysgerrig, dedikeret, passioneret og lyste op i rummet med et smil på læben. Beskrevet som en smuk sjæl og en lille solstråle, vil denne talentfulde unge rytter være elsket og savnet. 

Læs mere om rideulykker, hvorfor de sker og hvad vi kan gøre ved det i et speciale om rideulykker udarbejdet af Ridehesten.com.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner