4-årige Be Sure sikkert i front

13-10-2022 13:47

Den første klasse ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur var den indledende klasse for 4-års, hvor den populære avlshingst Be Sure har lagt sig i spidsen

Copyright Ridehesten.com
Be Sure og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Mia Bach
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med Sabrina Hesselhede og Jesper Holst Hansen ved dommerbordet har 40 ekvipager været igennem den indledende klasse for 4-års ved finalerne for Pavo og Dansk Rideforbunds championater for unge heste i dressur. De bedste 16 ekvipager fra i dag går direkte til søndagens finale, og der suppleres op med de seks bedste fra lørdags trøstfinale, så i alt 22 heste udgør finalen for 4-års.

Helt i toppen af placeringerne i dag ligger ikke overraskende Helgstrands tyske hingst Be Sure e. Callaho’s Benicio/ Scuderia, der under berider Mette Sejbjerg Jensen også toppede i kvalifikationerne. Hingsten er en rigtig gummibold og besidder tre gangarter af høj kvalitet. I dag var højdepunkterne 10 for ridelighed, 9,8 for galop og 9,7 for trav.

Copyright Ridehesten.com
Rosée de Fontaine og Marie Anita Andersen. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Mette Sejbjerg Jensen har to heste med til Blue Hors, begge er 4-års, og begge er direkte videre til finalen. Om dagens vinderhest fortæller Mette:

Be Sure var tilredet, da Helgstrand købte ham i Tyskland, og så har jeg været hans rytter lige siden, og det er jeg meget glad for og beæret over. Han er virkelig en kammerat, der har 100% fokus på sin rytter. Han er rigtig meget power, men han er også superblød, afbalanceret og nem at styre rundt på banen. Han er jo populær hos hoppeejerne, men han kender forskel på at være avlshingst og ridehest, så når han bliver sadlet op, så ved han, at han er udelukkende på ridejob. Han er så cool og helt på rytterens side. Derfor var det også fedt i dag, hvor han dansede afsted, og jeg bare skulle guide ham og følge med, fortæller Mette begejstret.

Copyright Ridehesten.com
Lille Kærgårds Sisco DWB og Silje Bakken. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Franskfødte og tyskregistrerede Rosée de Fontaine e. Revolution/ Desperados blev redet af berider Maria Anita Andersen til en andenplads med delkarakterer som 9,5 for ridelighed og 9,4 for galop.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De to bedstplacerede DV-heste i 4-års klassen har ikke kun faderskabet til fælles, men er også begge købt på Dansk Varmblods Elitefølauktion. Det drejer sig om vallakken Lille Kærgårds Sisco DWB e. Blue Hors Don Olymbrio/ Stedinger (opdr. Louise Lundgaard Nissen), der blev redet af berider Silje Bakken og opnåede bl.a. 9,5 for skridt. Den anden er Årets dressurbetonede hoppeføl fra 2018, Remember Me DWB e. Blue Hors Don Olymbrio/ Sezuan (opdr. Lena og Rasmus Dalsgaard), som med ejer Anna Zibrandtsen opnåede intet mindre end fire 9-taller.

Copyright Ridehesten.com
Remember Me DWB og Anna Zibrandtsen. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Blandt de topplacerede i dag var også DV-hoppen Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder (opdr. Helene Geervliet), som Anders Uve Sjøbeck Hoeck fik bl.a. 9,2 for ridelighed. Hun blev efterfulgt at den tyske hoppe Fabulosa e. For Romance I/ Depardieu, som er en af seks heste, som berider Anne-Marie Hosbond deltager med for Stutteri EVO. Fabulosa blev belønnet med tre 9-taller for trav, ridelighed og kapacitet.

Årets dressurbetonede hoppe 2021, Valerie B. e. Revolution/ Blue Hors Zack (opdr. Karin og Peer Guldbrandsen) blev redet af berider Anne-Mette Strandby Hansen og opnåede bl.a. 9,5 for trav og 9 for ridelighed.

Resultat af 4-års klassen.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Valerie B. og Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen