5-års heste af uovertruffen kvalitet

09-08-2015 10:41

2010 har været en god følårgang i dressurhesteavlen - ikke mindst den danske. Blandt de femten fremragende heste i UVM-finalen var tre danskavlet og endvidere var der en danskejet, hollandsk hingst

Blandt de femten finalister i 5-års UVM-klassen var to vallakker, fire hopper og ni hingste. Den eneste faderhingst med to afkom i finalen var Fassbinder (ex Atterupgaards Fassbinder) e. Fürst Heinrich/ Caprimond, og desuden havde DV-hingsten Skovens Rafael et afkom med i finalen, hvor DV-heste besatte placeringerne 1, 2 og 9.

Den danske salgs- og uddannelsesstald, Helgstrand Dressage, stod bag intet mindre end fire finalister, nemlig de tre danske heste samt KWPN-hingsten Franklin e. Ampere/ Ferro, der sluttede som nr. 14 med Severo Jurado. Hingsten opnåede et rent 9-tal for trav. DV-hingsten Vincent Maranello e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Future Cup (opdr. Jane Gry Haugum) sluttede på en niendeplads med Thomas Sigtenbjerggaard og opnåede bl.a. karakteren 8,6 for trav.

Højst placerede hingst i 5-års klassen blev hannoveraneren Quantensprung e. Quando-Quando/ Donnerhall fra Böckmann & Wahler. Hingsten opnåede under tyske Vera Nass 8,96 i samlet score. Gangartskaraktererne for hingsten blev 9,1 for trav og 9,0 for både skridt og galop. 

Historien om de to danske embryo transfer helsøstre, Fiontini og Fiontina, ramte den internationale presse i onsdags og har i ugens løb tiltaget styrke, eftersom de to danske hopper først brillerede i kvalifikationen og fuldstændigt dominerede finalen, hvor Fiontini opnåede 9,18 og Fiontina 9,02.

Den danske dressurdommer og "president of the ground jury for 5-year-olds", Susanne Baarup, roste kvaliteten af hestene og ridningen på pressemødet i aftes.

- Vi har set helt ekstraordinær kvalitet og meget korrekt ridning i 5-års finalen. Karaktererne i kvalifikationen blev temmeligt høje, og nogle af hestene blev i finalen lidt mere imponerede af omgivelserne og presset, men alle finalister udviste meget høj kvalitet, udtalte Susanne Baarup.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen