56 heste til Herning fra Helgstrand

03-03-2019 16:42, af Britt Carlsen

Fra Helgstrand Dressage kommer der et rekordstort antal hingste og konkurrenceheste til start ved Dansk Varmblods Hingstekåring – hele 56 heste skal fragtes fra Vodskov til Herning på tirsdag

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand (th) og Thomas Sigtenbjerggaard ved kåringen og præmieringen sidste år i Herning.

Når Dansk Varmblods hingstekåring starter onsdag den 6. marts, så har der været udført et større logistisk arbejde af medarbejderne hos Helgstrand Dressage i Vodskov – hele 56 heste har de med til arrangementet i Herning, med hvad der nu hører af strøelse, hø, foder og udstyr.

- Det er det største antal heste vi har haft med nogensinde, fortæller berider Thomas Sigtenbjergaard, der sammen med sine kolleger har det forkromede overblik over logistikken frem mod afrejsen på tirsdag

Sytten 3-års hingste, otte 4-års hingste og fire 5-års og ældre hingste skal fremstilles til kåring, heriblandt fløj- og tophingste fra flere udenlandske forbund, og danskavlede stjernefrø.

Syv hingste skal deltage i præsentationsklasserne heriblandt de to verdensmestre Revolution og D’Avie. Og så har Helgstrand Dressage hele 10 heste kvalificeret til Unghestechampionatet, iblandt dem den højest scorende hest fra Egnethedstesterne med 920 point Elverhøjs Raccolto efter Sezuan og med guldmedaljehoppen Polka Hit Nexen som mor. Han er opdrættet af Berith Nielsen og blev ved egnethedstesten redet af tyske Meike Lang, der også skal ride hesten i Unghestechampionatet. I alt 16 ryttere skal i aktion fra Helgstrand Dressage, og samtidig skal 17 grooms knokle for at få alle heste til at stråle, når de går på banen.

Blandt hestene er også fire heste til de internationale dressurklasser og seks heste, der skal på opgave i gallashowet. For at få vist de mange hingste for dommerne, skal fem mønstrer i gang under kåringen.

Copyright Ridehesten.com
Fløjhingsten Revolution, der vandt guld ved UVM sidste sommer, kommer igen til start i Herning under Andreas Helgstrand.

Et lastvognstog
Med så mange heste, der skal flyttes fra Nordjylland til Herning, så er der lavet aftale med et professionelt transportfirma, som kører to gang, hver gang med 18 heste i alt på forvogn og hænger. Desuden transporterer de en stor container med udstyr til Herning. – Vi har to mindre lastbiler, som vi køre med trailer efter samt en lastbil til 8 heste, og så skulle vi have alle heste i Herning i løbet af tirsdag, fortæller Thomas.

Krybber, trillebøre, greb, koste samt udstyr til hestene som adskillige underlag og bandager bliver pakket i containeren, og det samme gør de røde løbere og andet pynt, som Helgstrand Dressage bruger til at gøre deres staldafsnit i hingstestalden synlig og særligt. Der bliver leveret 10 tårne spåner til hestene, og så kommer der foder direkte til Herning fra Noble og Krafft. – Det er noget af et puslespil, indrømmer Thomas, som fortæller, at der nu er ved at blive samlet bunker af udstyr, som skal pakkes til hingstekåringen.

Glæder sig til at se de unge hingste
Thomas og hans kolleger har travlt lige nu, hvor Andreas Helgstrand er i Florida for at følge med i, hvordan det går med den amerikanske afdeling af Helgstrand Dressage. Han kommer hjem lige til kåringsstarten, og han skal selv i sadlen på flere heste i Herning.

Selv ser Thomas frem til at følge de unge hingste til kåring, og han er spændt på, om de får det hele til at klappe. – Det er en kæmpe investering, som er gjort igen i år for at få de bedste unghingste købt hjem til avlerne herhjemme. Jeg håber vores øjne har set rigtigt, men det mener jeg, jeg har nydt dem i træningen, og det ser rigtig godt ud. Vi har en helt usædvanlig god kollektion i år.

Thomas er lidt ærgerlig over, at de ældre, kårede hingste ikke kan gå nogle konkurrenceklasser, men udelukkende skal vises i præsentationsklasser, selvom om de klasser sædvanligvis tiltrækker mange publikummer. I det hele taget ser han frem til at se noget god sport. At kunne følge både de helt unge hingste, hvor avlen og det hele starter, og så se det færdige produkt i internationale spring- og dressurklasser inde i Boxen, er noget han ser frem til. Og ikke mindst Fiontini og Severo Jurado Lopez' debut i 4-stjernet Grand Prix – det kan vi glæde os til, tipper han.

- Vi kommer med tre fløjhingste og to verdensmestre, tænk at kunne tilbyde den kvalitet til dansk avl, det kan jeg godt være vildt stolt af, understreger Thomas, som ser frem til at møde gode kolleger, og se de øvrige hingste i kollektionen.

Copyright Ridehesten.com
Der lød begejstrede feminine hvin, da de mandlige ryttere fra Helgstrand Dressage red på banen i bar overkrop som en del af gallashowet sidste år.

Han opfordrer også til, at man går ind og ser indsyningen til 10-dages test søndag eftermiddag, hvor de godkendte 3-års hingste bliver vist under rytter. – De er så fine under rytter, de er babyer, og har ikke været redet mange gange, alligevel har de vist, at de simpelthen er skabt til at bære rytter.

Personligt ser han også frem til at nyde gallashowene fredag og lørdag aften, og den super stemning der er under showene. Helgstrand Dressage er involveret i showet med ryttere og heste, så han sidder inde med en viden om nogle af de indslag vi kan glæde os til at se, og han bekræfter, det vi formoder: Det bliver et helt vildt flot gallashow ved 40-års jubilæet. Han fortæller også, at rigtig mange af deres udenlandske kunder og samarbejdspartnere ser frem til dagene i Herning.

- Jantelov eller ej, jeg vil altså have lov til at være stolt af de gode unge hingste, vi viser i Herning. Det giver virkelig avlerne noget godt at vælge imellem i bedækningssæsonen, slutter Thomas Sigtenbjergaard.

/DVHerning.

Læs også

To hestemænd med en fælles mission

06-12-2019 10:30, af Thomas Bach Jensen

Under titlen “One Moment in Time” vil to af verdens dygtigste hestemennesker, spanske Severo Jurado Lopez og australske Will Rogers, føre publikum ind i deres træningsunivers i torsdags aftens showclinic under Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 i MCH Messecenter Herning. Den ultimative julegaveidé?

Fra i dag kan du købe dine billetter

01-10-2019 09:58, af Thomas Bach Jensen

I dag den 1. oktober åbner billetsalget til Dansk Varmblods Hingstekåring 2020, og ligeledes i dag åbner billetsalget til Blue Hors Dressurfestival 2019

Billetsalget til Dansk Varmblods hingstekåring starter

26-09-2019 06:24, af Thomas Bach Jensen

Den 4.-8. marts 2020 åbner MCH Messecenter Herning dørene for Dansk Varmblods Hingstekåring. Billetsalget for DV-medlemmer er startet, og fra den 1. oktober starter det officielle billetsalg

Ridehesten tager pulsen på frivilligheden

07-08-2011 08:59, af Nina Marie Villadsen
Det er næppe nogen nyhed, at de frivillige udgør livsnerven i ridesporten, for hvordan ville stævnerne, klubberne, forbundet og Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning fx se ud uden frivillige?

Populær præsentationsklasse (video)

09-03-2019 13:08, af Charlotte Kondrup
Avl|

Det var en populær præsentationsklasse for springhingstene. Tribunen var fyldt, og alle hingstene sprang godt. 

Fulde tribuner ved Hasse-clinic

23-08-2013 07:51, af Thomas Bach Jensen

Berider Hasse Hoffmann gav i dag clinic for fulde tribuner ved EM i Herning

Rekord mange messestande

03-02-2008 09:01, af Maja Golles
Man kan – uagtet det øvrige billetsalg – altid komme ind på messen under hingstekåringen i Herning, da man kan vælge kun at købe billet til tilbehørsmessen Hest & Rytter.

Zgander solgt til Rothenberger

26-05-2015 14:43, af Thomas Bach Jensen

Den 6-årige Blue Hors Zack-søn Zgander , der er kendt fra toppen af de danske championater, er solgt fra Helgstrand Dressage til en af Europas mest lovende unge dressurryttere

Akeem på vej i topform

09-08-2013 09:03, af Nina Marie Villadsen

I disse dage rider Andreas Helgstrand VM for unge dressurheste i Verden, men samtidig har han fokus på EM i Herning og derfor er Akeem Foldager kommet med til Tyskland

Herning i fokus

30-03-2010 13:15, af Maria Schacht
Avl|
I denne måneds flotte udgave af magasinet Ridehesten kan du fange alle detaljer om Herning. Du kan læse om det fantastiske gallashow, en dommers oplevelse, om de enkelte klasser ved kåringen og meget mere.

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Kristine Ulsø Olsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Kristine Ulsø Olsen
20 24 29 25
kuo@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dufour og Rasmine Laudrup indgår samarbejde

04-12-2019 10:22, af Annika Knudsen Lorentsen

Springrytteren Rasmine Roesdahl Laudrup har indgået et samarbejde med den danske dressurstjerne Cathrine Dufour, og det betyder at Rasmine vil drive et mindre staldafsnit med springheste hos Cathrine

Tilfældig byttehandel endte i stor succes

04-12-2019 13:21, af Annika Knudsen Lorentsen

Rigtig mange benytter sig af vores salgsside for heste her på Ridehesten.com og en af dem er springrytter Maria Mols Jakobsen, som for nogle år siden lavede en meget succesfuld byttehandel da hun satte sin pony til salg i håbet om at skaffe penge til hendes kommende springhest

Blue Hors-hingste på vej mod varmere himmelstrøg

02-12-2019 15:58, af Thomas Bach Jensen

Når Blue Hors-rytter Agnete Kirk Thinggaard tager på vinterophold i Florida, bliver det med Blue Hors-hingstene Zatchmo, Veneziano og Don Olymbrio som træningspartnere – og Atterupgaards Orthilia er fit-for-fight igen og tager med over Atlanten

Dufour er 5'er på verdensranglisten

05-12-2019 06:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Weekendens vinder af Saab Top-10, Cathrine Dufour, er kravlet endnu længere op ad FEI Longines Ranking i dressur med hendes makker Atterupgaards Cassidy, og er nu nummer 5

OL-ryttere på startlisten i Aalborg (video)

07-12-2019 18:47, af Britt Carlsen

I denne weekend afvikler Sportsrideklubben Aalborg Jysk Mesterskab i dressur. Og det med OL-ryttere og World Cup-finalister på startlisten, men det var Charlotte Heering som sikrede sejren i dagens Grand Prix

To hestemænd med en fælles mission

06-12-2019 10:30, af Thomas Bach Jensen

Under titlen “One Moment in Time” vil to af verdens dygtigste hestemennesker, spanske Severo Jurado Lopez og australske Will Rogers, føre publikum ind i deres træningsunivers i torsdags aftens showclinic under Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 i MCH Messecenter Herning. Den ultimative julegaveidé?

Hjælp Maria Claumarch – hun mangler et rideben

03-12-2019 11:04, af Camilla Tiefensee Schrøder

For et år siden fik Maria Claumarch amputeret sit ene ben pga. en hospitalsfejl. Hun har siden da forgæves forsøgt at få bevilget et rideben, så hun kan komme tilbage i sadlen og til sit daglige arbejde med heste. Hendes veninder har nu startet en indsamling for at hjælpe hende

"Jeg er overhovedet ikke faldet ned endnu!"

01-12-2019 17:04, af Camilla Tiefensee Schrøder

Sådan lyder meldingen fra en glad Cathrine Dufour, som i bilen på vej hjem fra Stockholm stadig er helt overvældet over sin kür-sejr ved Saab Top 10. Med en ny rekord på næsten 90 procent beviste hun og Atterupgaards Cassidy, at de er i deres livs form

Aquino og Jeanette tog forsiden

06-12-2019 12:17, af Thomas Bach Jensen

For 20 år siden prydede den nykårede vinderekvipage af dressurchampionatet for 4-års, Aquino og Jeanette Sund, forsiden af magasinet Ridehesten. Hvad der sidenhen blev af denne ekvipage, hvar vi snakket med Jeanette Sund om

Fra livsfarligt trafikuheld til Christmas Show på tre uger

30-11-2019 09:49, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 3. november var Ann-Sofie Brandt Odgaard, hendes far og veninde på vej hjem fra stævne, hvor de blev påkørt af en flugtbilist, som kom med 150 km/t bagfra. Hesten blev slynget ud af traileren, mens de tre passagere i bilen rullede tre gange rundt med bilen (se de voldsomme billeder fra ulykken)