60 hingste klar i Holsten

27-10-2016 15:53

Britt Carlsen

Avl

60 2-årige hingste møder til kåring i det tyske Holstenerforbund i næste uge i Neumünster - efter en god blanding af velafprøvede faderhingste og interessante unghingste

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Igen i år er det Casall Ask som er den mest succesfulde faderhingst ved årets hingstekåring i Holsten med hele ti sønner til bedømmelse. 17-årige Casall Ask rides med succes i international springsport af svenske Rolf-Göran Bengtsson og har fået sit prædikat "Ask" fordi rytteren er sponsoreret af det fynske stutteri og hingstestation, Stutteri Ask. Og det er Cascadello I som har næstflest afkom til bedømmelse, 7 ialt og her er det værd at bemærke, at Cascadello I er efter Casall Ask. 

Blandt de unge og uprøvede hingste møde tre efter hhv, Quiwi Dream (Quidam de Revel) og Uriko (Untouchable). En enkelt danskopdrættet og -ejet hingst kommer til bedømmelse i Holsten, kat. 42 Kananga e. Kannan/Quick Star opdrættet af Finn Hansen i Haderslev og ejet af Stutteri Ask. 

I Holsten bekender man sig først og frememst til avl af springheste, men har en dressurlinje, hvor der i år fremstilles fire hingste e. Carantas (Carabas), Cassilano (Cassini I), Quatervack (Quaterman I) og Zhivago (Krack C).

- Vi kommer til at se en herlig blanding af sønner efter velafprøvede internationale avlshingste og lovende unghingste, fortæller alvsleder Dr. Thomas Nissen. Og han fortæller, at hingstene har vist fremragende egenskaber i løsspringning under forbesigtigelsen, så der vil være meget at glæde sig over for de avls- og springinteresserede, der kommer til Neumünster i næste uge. 

Copyright Ridehesten.com

45 rideheste i alderen tre til syv år kummer under hammeren, igen er det Casall, som er den mest fremtrædende faderhingst med fem afkom til salg. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag den 3. november:
10.00 mønstring på fast bund, del 1
13.00 mønstring på fast bund, del 2
15.00 longering af dressurbetonede hingste

Fredag den 4. november:
08.30 løsspringning
18.00 præsentation af auktionsheste

Lørdag den 5. november:
09.30 mønstring og frasortering
12.00 ridehesteauktion
herefter udpeges fløjhingst og præmiehingste 
så følger auktion over kårede og ikke kårede hingste

Online katalog kan ses HER

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing