69 hingste udtaget i Holsten

31-10-2017 10:24
Avl

Den årlige hingstekåring i det tyske holstenerforbund finder sted fra den 2.-4. november i Neumünster med to danskopdrættede hingste blandt de 69 udtaget til kåring

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 47. Holstener hingstekåring og auktion finder sted i Neumünster fra torsdag til lørdag i denne uge. Mere end 200 unghingste har været gennem forbesigtigelsen, og heraf er 69 udtaget til kåringen.

Blandt de udtagne hingste er to danskopdrættede – den dressurbetonede Quandoros e. Quaterback fra Anja Nygaard i Løgumkloster med kat. nr. 1 og kat. nr. 17 Cassado e. Casall fra Jens Peter Mailund Schmidt i Toftlund. Netop Casall er stærkt repræsenteret med seks afkom, mens hans søn Cascadello I topper listen med syv udtagne sønner. Den position deler hingsten med 18-årige Cornet Obolensky, der er en af verdens mest succesfulde avlshingste på springsiden. Hingstens afkom har indtjent mere end seks millioner euro i konkurrencer. 
Også Casalls sønner Casalito, Casaltino, Clarcon og Connor bliver der fremstillet afkom efter til kåringen. 

Efter Diarado-sønnen Dinken bliver der fremstillet fem sønner, og det er en hingst, som Holstenerforbundet har store forventninger til, bemærker avlsleder Dr. Thomas Nissen. Dinken er ejet af forbundet. Forbundet åbner op for brugen af tophingste fra andre forbund, og i år fremstilles tre sønner efter tophingsten Kannan (Voltaire/Nimmerdor).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingstene bliver vist på fast bund torsdag fra kl. 13.00. fredag begynder løsspringningen kl. 8.30 og der bliver præsentation af auktionsrideheste kl. 18.00. Lørdag er der mønstring og frasortering fra kl. 8, og ridehesteauktionen begynder kl. 11. Herefter udpeges årets fløjhingst, hvorefter auktionen over kårede og ikke kårede hingste finder sted. 

Se programmet mv. HER

Stemning fra kåringen i 2016:

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen