73-årig med ny dressurhest

23-12-2015 19:00

Rikke Larsen

Den 73-årige Jens Georg Christoffersen er et bevis på, at ridning ingen alder har. Han har netop købt ny dressurhest, som han passer og plejer efter alle kunstens regler

 

Copyright Ridehesten.com

Der er mange måder at holde sig i gang på, og ridning er en af dem. I Hjallerup Rideklub i Nordjylland er der et helt klart bevis på at ridning ingen alder har. Jens Georg Christoffersen, til daglig kaldet Georg, har netop været ude og investere i en ny dressurhest. 

 

Georg begyndte først at ride som 65-årig efter at familien havde givet ham en ridehjelm i fødselsdagsgave. Han begyndte herefter at ride i Hjallerup Rideklub, hvor han red på en skolehest. Han var dog så begejstret for ridning at han var ude og investere i egen hest, og efter at han gik på pension som 68-årig, har han nydt godt at de mange timer i stalden, hvor han gerne giver et nap med og hjælper andre. 

Copyright Ridehesten.com

Den 27. juli blev dog en tragisk dag for Georg og familien, da deres hest Chancharno døde af tarmslyng. Det var et stort tab, især for Georg, men som pensionist kan det være svært at få råd til at købe en ny hest. Klubbens berider, Lars Ringkær, tog initiativ til en indsamling til ære for Georg. De fik indsamlet 10.000 kr. og Georg er i dag meget taknemmlig for den flotte indsats fra klubbens medlemmer, der viser at der er plads til alle i klubben og at man står sammen om medlemmerne. 

 

Georg kunne herefter begynde at lede efter ny hest på nettet, og på Ridehesten.com fandt han frem til den 8-årige vallak Vandkærs Dominus, som han købte af Torben Christensen i Nordjylland. Hest og rytter har allerede fundet godt sammen, og hesten er blevet et nyt medlem af familien. Georg sætter stor pris på at Dominus er rolig og ordentlig, har gode gangarter og blev købt til en god pris. 

Copyright Ridehesten.com

Hver morgen kommer Georg tidligt i stalden for at fjerne klatter i boksen og se om Dominus har det godt. Georg kommer gerne i stalden igen om formiddag for at lukke Dominus på fold, og senere på dagen kommer han igen for at strigle og ride. Dominus skal have det godt og han bliver redet 4-6 dage om ugen, og de rider undervisning om mandagen. Andre i stalden mener at Dominus absolut må være den mest velplejede hest, hvilket også ses i hans skinnende pels. 

 

Spørger man Georg, mener han at ridningen er med til at holde ham sund, rask og rørig. Tilbage i 1995 fik han nyt hjerte på Skejby Sygehus, og dengang fik han at vide at det kunne holde i maksimum 10 år. Der er nu gået 20 år og det fungerer stadigvæk godt. Han elsker at komme i stalden, hvor der altid er noget at lave og hjælpe med. Da han var på arbejdsmarkedet havde han masser af menneskelig kontakt og snakkede hele dagen. Samværet på Hjallerup Rideklub er med til at vedligeholde snakketøjet og kontakten med mange mennesker, og det er noget, som Georg sætter stor pris på.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen