9-årige Palma Sophie rider sejren hjem til Christmas Show

20-11-2021 13:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Den kun 9-årige springrytter Palma Sophie Gry Jansson-Christensen er en af de yngste til start ved Danish Christmas Show i år. Hun har allerede redet flere flotte placeringer hjem på sine heste, og så får hun undervisning af både Martin Neergaard og Emil Hallundbæk

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie og Swedish Dynamite vinder AB Rideudstyr LB1* messingtur 2 til Danish Christmas Show. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

– Jeg drømmer om at vinde DM, fortæller Palma Sophie Gry Jansson-Christensen på 9 år. Hun har kun redet fast i cirka to år, og i år deltager hun ved Danish Christmas Show arrangeret af Danish Derby Horse Shows på Vilhelmsborg.

I denne uge har hun startet flere klasser med sine to heste, og senere kører familien igen til Vilhelmsborg med Palma Sophies ponyer. 

– Det er mit første Christmas Show, og jeg har virkelig glædet mig. Det var en stor oplevelse, og der er en super fed stemning, hvor publikum klapper hver gang man rider nul. Det gør mig glad, siger Palma Sophie. Til daglig går hun i 4. klasse i Rungsted, hvor familien bor. 

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie og Swedish Dynamite. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Palma Sophie har pt. 6 ponyer og 3 heste. Alle står opstaldet på CapaCity Showjumping Center i Nordsjælland, hvor de har ansat Christina Domino til at hjælpe Palma Sophie med at koordinere træning, stævnestarter, daglig pasning af hestene og undervisning. 

– For to måneder siden fik jeg en ny hest Swedish Dynamite, som jeg havde med til Christmas Show. Vi vandt en klasse og blev også placeret, så det var virkelig sjovt. Derhjemme kan han godt være sådan lidt "Arrhh skal vi nu ud og ride igen", men til stævnerne så får han virkelig et ekstra gear, siger Palma Sophie. 

Palma Sophie og Swedish Dynamite vandt AB Rideudstyr LB1* messingtur 2 til Danish Christmas Show i denne uge. 

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie og Lyndon. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Derhjemme får hun undervisning af de professionelle springryttere Martin Neergaard og Emil Hallundbæk

– I starten var det lidt svært, og jeg var lidt nervøs, fordi de har et "professionelt" sprog om springningen, som jeg lige skulle lære. Men nu går det godt, og jeg lærer rigtig meget af hver undervisningstime, siger Palma Sophie. 

– Det er en stor oplevelse at ride Christmas Show, og der er en super fed stemning, hvor publikum klapper hver gang man rider nul, siger Palma Sophie. 

Derhjemme rider hun 3-4 heste og ponyer om dagen, og så har familien lavet en aftale med skolen om, at hun laver lektier, når hun er til stævne, så Palma Sophie kan følge så godt med som muligt. Hun er den eneste i sin familie, som rider, men forældrene Thea Christensen og Nils Jansson ejer også galopstalden 360 North Zealand Horses. 

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie og Lyndon. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

På trods af Palma Sophies 9 år så rider hun ligeså mange heste som ponyer. Det er hun ikke nervøs over. 

– Jeg kan bedst lide at ride 1'er ponyer eller hest. Det er sjovt, og de har en større galop, som man kan gøre lidt mere med. Så bliver det også nemmere, når jeg må starte children-klasser, fordi jeg allerede nu rider hest, siger Palma Sophie Gry Jansson-Christensen.  

Ridehesten har fotografer til Danish Christmas Show. I kan se og købe billederne HER. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen