Aalborg store pris 2015 skudt i gang

19-09-2015 08:33

Nanna Nørgaard

Fra fredag til sent søndag vil der være høj aktiviteter på NKI Racing Arena i Aalborg. Et event som kombinere flere dele fra hestesporten. Der vil komme til at summe af liv weekenden over og allerede fredag startede det ud, da der blev afholdt et flot springstævne på de inderste græsarealer.

Fredag blev skudt i gang med et flot D-stævne med knap 80 ryttere til start. Første klasse startede kl. 15 og mens solen gik ned blev de forskellige klasser afviklet. Der var mange fine sponsorpremier og i fredagens LB*1 for ponyer præsenteret af Kinnerup Hesteartikler blev det Kirstine Høstgaard på Fie der løb med sejren. Hun modtog blandt andet et gavekort på 2000,-kr. til Kinnerup Hesteartikler. Ligeledes i LB*1 for heste præsenteret af kinnerup Hesteartikler var der et gavekort på 2000,- kr. til vinderen og her blev det Amalie Zanani på Miss Haplo der leverede en flot dobbeltnul runde.

Udover fredagens springstævne vil der være meget mere at se resten af weekenden og Kira Clausen - bestyrelsen NKI Racing Arena Aalborg fortæller om eventet:

- Aalborg Store Pris er Nordens største Hesteevent af sin art da det både omfatter springstævne, væddeløb for både pony og hest med derby revancher for hopper og hingste, auktion med væddeløbsheste, hesteshow og div. andre aktiviteter.

- Et event der har vokset sig større og større de sidste år og som vi ser et stort potentiale i. Vi håber det kan bidrage til en større brobygning mellem de forskellige hestesportsgrene, for vi har mange fællesnævnere selvom sporten vi dyrker er forskellig. Vi har jo nogle fantastiske faciliteter, en inderkreds og arena herude som vi sagtens kunne se udnyttet meget bedre.
 
- Springstævnet, i forbindelse med eventen, var en nytænkning der så dagens lys sidste år, hvor stævnet tiltrak over 200 starter. Desværre lykkedes det os ikke at få godkendt et C stævne i tide i år pga. nogle politiske beslutninger der udsatte vores mulighed for at fastlægge datoen. En anden klub tilbød endda at aflyse deres C stævne for at hjælpe os, men enden på det blev at vi fik godkendt et D stævne for klasse 1 ryttere af DRF. Men vi og vores hovedsponsor fra Kinnerup Heste-Artikler er faktisk glade for at kunne give disse ryttere den oplevelse at ride herude om så flotte præmier, så har vit bare give en rytter blod på tanden til at fortsætte til et højere niveau, ser vi det som en succes.
 
- I alt har stævnet ca. 80 startende og Rebild Sportsrideklub har stået som teknisk arrangør i år og vi er ikke i tvivl om vi vil gentage Aalborg Store Pris - spring i 2016 i sin oprindelige form som C stævne og dermed mulighed for at langt flere kan starte. Derfor er jagten på en stævne-samarbejdspartner eller flere allerede i fuld gang.
 
 

Billeder fra fredagens springstævne vil kunne ses fra på mandag af på ridehesten.com

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen