ÆG: Gode danske takter fortsætter

20-02-2013 08:46

Signe Wiese

Også på dressurrytternes 2. stævnedag ved Arctic Equstrian Games i Norge blev det til danske sejre og placeringer 

Copyright Ridehesten.com
Mikaela Lindh og Skovlunds Mas Guapo. (Arkivfoto)

Tirsdag indledte den danske ponyrytter Anne Sofie Kystol Knudsen med en flot sejr i FEI Individuel Test Ponies på Modderbeek’s Flo med 70,000%. Yderligere to danske ponydressurryttere var også til start i klasse – Josefine Hoffmann og Strandagers Bandit sluttede lige uden for placeringerne på en 6. plads, og Emma Holm blev nr. 9 på Stenkjers Firebird.

Berider Allan Skov hentede sin tredje sejr ved årets ÆG, da han med vallakken Walk of Life vandt Intermediaire I med 70,474%. Han blev fulgt til dørs af den tyske berider Maik Kohlschmidt, der er ansat på Blue Hors. Maik blev nr. 2 med Alabama med 69,868%. Den danske rytter Michelle Moeslund sluttede på sidstepladsen i mandagens Prix St. Georges, da hendes hest Mellemhaves Copperfield var noget overvældet af omgivelserne ved ÆG, men i tirsdagens Intermediaire I tog Michelle revanche, og red sig ind på 5. pladsen i tirsdagens Intermediaire I med 66,079%

Tirsdag aften blev der afviklet Grand Prix, og her vandt den finske – men i Danmark bosiddende – Mikæla Lind på DV-vallakken Skovlunds Mas Guapo, der blev belønnet med 68,915%.

– Jeg er vældig godt tilfreds. Han var lidt ”stævne-rusten” efter en lang pause fra konkurrencer. Han er en rutineret hest, og han kan sine ting, han var lidt spændt inde i hallen, men jeg er godt tilfreds, sagde Mikæla Lind efter sin sejr. Allan Skov blev nr. 2 med DV-hoppen Volstrupgaards Cassiopeia med 66,404%, mens Blue Hors-berider Maik Kohlschmidt blev nr. 3 med Gredstedgaards Casmir med 66,213%. Både Mikæla Lindh, Allan Skov og Maik Kohlschmidt er til start i aftenens Grand Prix Kür, og alle tre ryttere lover at give den max gas!

Maik Kohlschmidt har kun redet Gredstedgaards Casmir i kort tid, og der har ikke været tid til at lave en ny kür til parret. Derfor rider Maik det kür-program, der i sin tid blev lavet til Casmir da vallakken blev redet af Andreas Helgstrand.
– Vi har prøvet programmet en gang før i Tyskland, og da gav det over 70%, så vi prøver igen, fortæller Maik Kohlschmidt fra Norge.

Se start- og resultatlister HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen