Æv: Lige ved og næsten for ponypigerne

31-07-2014 15:45

På trods af et stjerneridt af Sandra Aagaard Hyrm missede det danske ponydressurlandshold lige netop en bronzemedalje ved EM i Irland. Med en målsætning om top 5 er der dog tilfredshed i truppen

Copyright Ridehesten.com
Sandra Aagaard Hyrm og Der Harlekin B e. Golden Dancer/ Dornik.

Holdkonkurrencen har været delt op over to dage, og programmet der blev redet var PRT. Nicoline Ulrich med Dornich Son og Sara Van Deurs Petersen med Fabenfroh red i går, mens Sandra Aagaard Hyrm med Der Harlekin B og Karoline Rohmann med Adriano B red deres tur for holdet i dag. Sandra opnåede 71,821 procent, og individuelt var hun den dansker med den højeste score. 

- Det er den bedste tur jeg nogensinde har set hende ride, tror jeg. Ponyen stod i flot form, og den var let i hånden. De havde kun minimale fejl som eksempelvis en volte, hvor han gik lidt ind i skulderen, og en travers, hvor han stivede sig lidt. Skridtovergangene fra galop til skridt var virkelig flotte og det samme var hendes parade og tilbagetrædning, fortæller landstræner Jette Nevermann Torup, og fortæller videre om Karoline Rohmanns ridt, som hun fik 71,128 procent for: 

- Karoline lå indtil hende galopovergange helt i toppen og førte i forhold til de individuelle resultater. Desværre begynder Adriano B at spænde op i overgangene fra galop til skridt midt i programmet. Han bliver simpelthen lidt vågen. Til gengæld har han en helt unik skridt og fine sidebevægelser. Ingen pony her skridter som han gør, og de fik også flere nitaller for skridtdelen.

Landstræneren er godt tilfreds.

- Holdet har gjort det godt, og jeg havde forventet en placering i top fem, så med en fjerdeplads kan vi kun være tilfredse, men det er selvfølgelig ærgeligt, når vi var så tæt på. De unge og nye ryttere har gjort det godt, og redet til det man kunne forvente. Det var lige ved og næsten, siger hun.

I morgen får det løs i den individuelle konkurrence.

Der er start- og resultatlister her.


Kilde: DRF
 

Info

Samlet resultat i holdkonkurrencen

1. plads: Tyskland - 4394
2. plads: England - 4334
3. plads: Holland - 4225
4. plads: Danmark - 4149,5
5. plads: Italien - 4066,5


Holdets individuelle resultater


10. Plads Sandra Aagaard Hyrm - Der Harlekin B - 71,82%
15. plads Karoline Rohmann - Adriano B - 71,13%
17. plads Sara Van Deurs Petersen - Farbenfroh - 69,85%
19. plads Nikoline Ulrich - Dornick-Son - 69,64%
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen