Alexandra til tops i Europa

13-07-2014 12:29

Europas femte bedste juniorrytter er dansk. Med 77,650 procent har Alexandra Sørensen redet ind på en placering som nummer fem i finalen ved EM i Arezzo. - Jeg havde en helt fantastisk tur, siger hun

Finalen for juniorer ved EM i Arezzo er nu afgjort, og Alexandra Sørensen fik en flot femteplads i den spændende kür, hvor der blev givet meget flotte point.

18 var til start i finalen. Den første dansker, der skulle vise deres kür-program i dag, var Kristine Koch Bejtrup og Cavaler e. Blue Hors Cavan/ Donnerhall. Parret scorede 72,225 procent, og i det stærke junior-felt rakte det til en samlet 14. plads.

Sille Engermann var den anden dansker til start, og hende og Fernet D e. Fürst Heinrich/ Fagott scorede ikke mindre end 74,325 procent, hvilket rakte til en flot, men utaknemmelig 9. plads lige udenfor de otte placeringer.

Vores bedste dansker i dag var Alexandra Sørensen med Camiro Mandø e. Blue Hors Future Cup/ Champi On Alfarvad. Parret fik flotte 77,650 procent og blev placeret, som Europas femte bedste juniorrytter.

- Jeg havde en helt fantastisk tur i dag! Jeg var dog foran musikken, men fik redet uden de store fejl. Alt i alt er jeg bare super glad, skriver Alexandra Sørensen til Ridehesten.

Tysk højdescorer
Tyske Anna-Christina Abbelen fra Tyskland med Fuerst on Tour, var igen i dag helt suveræne, og de løb med guldet og en flot karakter på 81,900 procent. Norges Alexandra Gamlemshaug Andresen og Belamour vandt sølvet med 79,675 procent.

Norge vandt også sølvet i gårsdagens tekniske del og Holland vandt bronze, men i dag var der byttet om på rytteren med bronzemedaljen. Rosalie Bos og Bolita blev nummer 5 i går, mens de i dag vandt bronzen med 77,925 procent.

Kür-finalen for juniorer blev dømt af Peter Holler (GER), Marietta Almasy (FRA), Isobel Wessels (GBR), Barbara Ardu (ITA) og Maria Colliander (FIN). 

Find alle resultater her.

Kilde: DRF

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner