Andreas: Derfor er Falsterbo fantastisk!

08-07-2015 19:00

FALSTERBO - Andreas Helgstrand er tilbage ved Falsterbo Horse Show med Tørveslettens Stamina - Stampe som hun kaldes, vandt Scandinavian Open som 5-års og nu er hun med i Grand Prix klasserne, mens staldkammeraten Fiontina er blevet hjemme

- Stævnet i Falstebo er fantastisk inspirerende for alle på alle niveauer, indleder Andreas Helgstrand, der har fejret store triumfer i unghesteklasserne netop på denne stævneplads. Med Tørveslettens Stamina e. Stedinger fra Pernille Rugaard vandt han Scandinavian Open for 5-års og i år har han hoppen med i de internationale Grand Prix-kasser. Hun har trænet godt på stævnepladsen, og er netop gået gennem dyrlægekontrollen. - Hun har taget det fint og jeg er meget tilfreds med hende. Hun udvikler sig hele tiden, og nu er jeg sikker på, at hun kan være blandt de bedste landsholdsheste herhjemme, vurderer Andreas. Stampe arbejdet nu positivt frisk i træningen, så Andreas ser frem til sin første start på arenaen.

Hele familien er med i Falsterbo, Marianne Helgstrand fortæller, at de bruger stævnet som en del af familiens ferie, derfor er begge sønner med til stævnet. Hun har selv redet Super Mario i dagens 6-års klasse, men han blev noget forstyrret af omgivelserne, blæsten og tv-kameraene omkring banen, så hun opnåede ikke tilstrækkelige points til at nå finalen. Omvendt så er Severo Jurado Lopez med i finalen både med avlshingsten Franklin og med Unghestechampionatsvinderen Fiontini. På Fiontini red han forkert: - Jeg sad simpelthen og nød det så meget, da jeg red derinde, hun var så fin, også - red jeg forkert, fortæller Severo. 

- Det er godt for forretningen at vise Franklin her på stævnepladsen. Jeg har solgt flere heste til Sverige og Norge, og Franklin gør god reklame. Det er iøvrigt en rigtig god ide, at afvikle unghesteklasser sammen med internationale Grand Prix klasser for der giver også lidt flere publikummer, og så er det godt at se de unge heste, bemærker Andreas. 

Andreas var tilmeldt med Fiontinis helsøster Fiontina, men han har valgt at lade hende blive hjemme. - Hun har pause nu, det har hun behov for. Mit store mål for hende i denne sæson er UVM i Verden, og for at hun kan toppræstere der, er det nødvendig for hende at holde en træningspause. Omvendt så har Servero haft et par ridt på Fiontini, som han ikke var helt tilfreds med, og derfor er hun med her, og hun har gået godt i kvalifikationen, fortæller Andreas.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald