Andreas og Zhaplin i spidsen

07-03-2018 21:37

Sussi Hjort Hollensted

Andreas Helgstrand og Zhaplin tog føringen i første runde af unghestechampionatet her til aften i Boxen i Herning

Copyright Ridehesten.com

Andreas Helgstrand og Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll, ejer Helgstrand Dressage A/S), slog benene væk under dommerne og tog suverænt føringen i første runde af unghestechampionatet i dressur i Boxen her til aften.  

Begejstrede dommere
Dennis Fisker og Susanne Baarup var dommere i runden, og de var meget begejstrerede over Zhaplin.
- Det er en helt fantastisk hest. Den er ekstremt god både i trav og galop, og der er masser af rummelighed i den og stort potentiale, siger Dennis Fisker. 

Jeg sælger den aldrig
Andreas Helgstrand og Zhaplin fik 171 point, heriblandt hele to 10-taller. Noget Andreas Helgstrand var meget tilfreds med.
- Jeg er meget, meget tilfreds. Det er en fantastisk hest. Den balancerer så fint rundt. Jeg føler slet ikke, at den er presset. Den kan blive ved med at trave, siger han.  
Zhaplin var ellers til salg i USA, men da buddene ikke kom højt nok op, besluttede Andreas Helgstrand at tage den med hjem igen. Nu er salgstankerne blæst væk.
- Den skal aldrig sælges. Den vil jeg bare ride OL på den engang. Den er i særklasse, den hest, siger han.  

Glade avlere
Også hos avlerne af Zhaplin, Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll var der stor glæde.
- Det gik jo helt fantastisk. Vi havde slet ikke drømt om, at han skulle have to 10-taller. Vi er så glade, siger Ole Magnus Jensen.

Højere niveau
Nummer 2 i runden blev Baunehøjens Carpaccio e. Charmeur/ Kermos White Talisman (opdr. Pia Gobert, ejer Stald Baunehøj v. Pia Gobert & Asger Lorentzen). Den blev redet af Anna Kromann og de fik 153 point. Trediepladsen blev tre-delt. Delizia e. Fürstenball/De Noir .(opdr. Lotte Sophia Liv Kulle. ejer Lotte Sophia Liv Kulle) fik 150 point. Uno Elando e. Blue Hors Erlando/ Fürst Heinrich. (opdr. Stutteri Uno ApS, ejer Gitte Karmark) fik også 150 point. De blev begge redet af Anne Troensegaard. Den sidste tredieplads gik til Møgelvang Ferrari e. Sezuan/Come Back II. (opdr. Jan Jensen. ejer Jan Jensen. Den blev redet af Pernille Elten Sigsgaard. 

Højere niveau i bunden
Generelt kunne dommerne godt have tænkt sig et lidt højere i niveau i bunden af klassen.
- Vi kunne altid godt ønske os, at niveauet var lidt højere, men der er jo altid ekvipager, der ikke lige lykkes optimalt, og det kan der være mange grunde til, siger Dennis Fisker. 

Flere ryttere på banen
Der var 31 deltagere til start i klassen, og der var tre deltagere på banen ad gangen. Det er en form, der kun har været brugt indenfor de seneste par år, og den var dommerne meget tilfredse med.
- Det er godt, at de første gang er flere på banen. Det giver noget ro hos de unge heste, siger Susanne Baarup.

I morgen skal hestene i unghestechampionatet i dressur så rides i FEI's unghesteprogram.

Se resultatet her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen