Andreas Schou topper Eliteranglisten 2020

29-12-2020 17:30

Annika Knudsen Lorentsen

De danske springryttere har leveret rigtig mange flotte resultater i et år, som ellers har været præget af aflysninger, og landstræner Bo K. Møller glæder sig over, at Eliteranglisten er et godt værktøj til at følge de bedste springryttere i Danmark og holde et overblik hvem der er blandt de bedste

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux vandt i 2020 blandt andet sølv ved DM for senior. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dansk Ride Forbunds Eliterangliste for springryttere er lavet for, at man bedre kan sammenligne og måle på resultaterne blandt de bedste danske springryttere. På denne rangliste medtages kun resultater opnået i 145 cm-klasser eller højere, og det betyder, at den er en bedre indikator på, hvilke ryttere der er i topform til eventuelle landsholdsudtagelser og lignende. 

– Listen giver et mere reelt billede på hvilke ryttere der er bedst i Danmark lige pt., da den kun medtager resultater opnået i de højeste klasser, og dermed kan en masse flotte resultater i lavere klasse ikke gøre, at man placeres højere på ranglisten end dem der rider de høje klasser, forklarer landstræner Bo K. Møller og fortsætter:

– Det er en god måde for de bedste ryttere at sammenligne deres resultater på, og så giver det et mere retvisende billede i forhold til at vurdere hvilke ekvipager der er klar til en plads på eksempelvis landsholdet, eller hvilke ryttere der er klar til at blive udtaget til at deltage ved nogle af de større stævner. 

Eliteranglisten 2020
Eliteranglisten opdateres "rullende", hvilket betyder, at den opdateres hver måned og inkludere de seneste 12 måneder. Det betyder, at når december i år medregnes, så bortfalder december fra sidste år, ligesom når de kommende resultater fra januar kan medregnes, så bortfalder resultaterne fra januar 2020. 

Da der ikke er flere stævner i år, er ranglisten opdateret med resultaterne fra december, og dermed kan der kåres en vinder af Eliteranglisten 2020. Her er det Andreas Schou og Darc de Lux der efter adskillige flotte præstationer har lagt sig i toppen med over 2000 point. 

Andenpladsen går til den unge Dansk Varmblods-hingst Bøgegården Gladiola med Lars Nørgaard Pedersen i sadlen, mens tredjepladsen igen er Andreas Schou, denne gang med Quadrosson Ask. 

Top-10 på listen ser ud som følgende:

  1. Andreas Schou med Darc de Lux
  2. Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegården Gladiola
  3. Andreas Schou med Quadrosson Ask
  4. Martin Mose Knudsen med Volstrups Cash
  5. Emil Hallundbæk med High Nitro
  6. Rikke Haastrup Kristesen med Casira
  7. Phillippa Wildfang Linde med Casmann 2
  8. Konstantin Deeken Künnemann med AK's Crowney
  9. Theodor Wildfang Just Linde med Salto des Nauves H D C
  10. Linnea Ericsson-Carey med Lacroix

Listen fortsætter, og både i top-10 og på resten af listen finder man en god blanding af mere erfarne ryttere og unge ryttere, ligesom der også er en stor spredning i alderen blandt hestene. I alt har 67 ekvipager opnået resultater i 145 cm-klasser eller højere, som betyder, at de har fået en plads på årets Eliterangliste. 

Se hele Eliteranglisten her

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegården Gladiola vandt DM for senior 2020. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen