Andreas Schou: Vi glæder os meget

27-02-2023 09:01

Annika Knudsen Lorentsen

I går sikrede Andreas Schou sig en plads i World Cup-finalen, der afholdes i USA til april, og han fortæller, at det er en drøm og et mål, der går i opfyldelse 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved OL i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

I går gik en drøm i opfyldelse for Andreas Schou ved årets sidste World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga, som blev afholdt i forbindelse med Gothenburg Horse Show. 

Her red han sig ind på en fjerdeplads med Darc de Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus), lige efter sin landsholdskollega, Lars Bak Andersen, der sikrede sig en flot tredjeplads med en fejlfri runde i sadlen på Ethene e.  e. San Patrignano Corrado/ Cayado. 

Andreas har gennem hele World Cup-sæsonen præsteret på topniveau, og hentet point ved syv ud af de ni kvalifikationer han har været til start ved. Inden gårsdagens kvalifikation var han meget tæt på en finalekvalifikation, men det var forventeligt, at der skulle bruges lidt mere end de 38 point han i forvejen havde, for at skaffe den endelige kvalifikation. 

– Det er vildt, at Darc nu skal tage os til sit fjerde mesterskab [Andreas Schou]

Med ro og overblik red Andreas den velspringende 12-årige danskavlede holstener rundt på en meget teknisk og krævende bane, og Darc de Lux kvitterede med at gøre sig umage og springe alle forhindringerne fejlfrit. Det betød, at Andreas var en af de fire ryttere der kom fejlfrit igennem banen, og dermed vidste han allerede inden omspringningen, at han havde point nok til at sikre sig en plads i finalen, der afholdes til april. 

– Det er fantastisk. Vi glæder os så meget, indleder Andreas og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou ved DM sidste år, hvor han vandt sølv. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Hele teamet har haft dette som det store mål i et halvt år, og nu lykkedes det. Det er vildt, at Darc nu skal tage os til sit fjerde mesterskab. Han er en ener. 

Inden afgørelsen i går, havde Andreas 38 point, og lå placeret som nr. 16 i den samlede stilling. De 18 bedste går videre til finalen i Omaha, USA, og efter gårsdagens pointfordeling, stod det klart, at der skulle bruges 41 point for at sikre sig en finaleplads. Andreas vandt i går 13 point, og dermed endte han med samlet 51 point, og han er nu sikkert videre til finalen som den ottende bedste i den samlede stilling

Det er første gang, at Andreas skal prøve kræfter med en World Cup-finale, og fra den 4.-8. april 2023, kan han ride sit fjerde mesterskab med Darc de Lux, som har bragt ham til OL og EM i 2021 og VM i 2022. 

Læs mere om gårsdagens kvalifikation og se hvilke 18 ryttere der har sikret sig en finale plads.

Se video af Andreas Schou og Darc de Lux fra i går nedenfor. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen