Ankys Bonfire er død

29-10-2013 09:51

I går måtte hollandske Anky van Grunsven sige farvel til den hest, hun vandt sin første OL-guldmedalje på

Copyright Ridehesten.com
Anky van Grunsven og Bonfire.

På Twitter skrev Anky efterfølgende: -My heart is broken. Bonfire died.

Bonfire blev 30 år gammel og han tilbragte 27,5 år af sit liv sammen med Anky van Grunsven. – Vi købte Bonfire i en alder af 2½ år. I den alder er det naturligvis vanskeligt at vurdere, om en hest har talent, men dengang så jeg, at han var noget helt specielt, skriver Anky på sin hjemmeside.

Sammen med sin hollandske rytter fik oldenburgeren, der var efter Welt Ass/Praefectus xx virkeligt en enestående karriere inden for dressursporten. Han var avlet af Karl Bernd Westerholt og blev købt ved oldenburgerkåringen af Dirk Haese og derefter videre til Anky van Grunsven. I 1994 i en alder af 11 år og foran et hjemligt publikum vandt Bonfire sin første store titel: guld ved WEG i Haag. Efter den fulgte flere sejre og placeringer i en evig rivalisering mod tyske Isabell Werth på Gigolo. Ved de olympiske lege i Atlanta i 1996 måtte den hollandske ekvipage nøjes med sølv efter netop tyske Isabell Werth og Gigolo, men fire år senere i Sydney år 2000 vendte rækkefølgen og det blev til guld til Anky og Bonfire, mens Isabell Werth og Gigolo fik sølv. Anky og Bonfire vandt endvidere det hollandske mesterskab i dressur hele ni gange og dertil blev det til fem World Cup-sejre (Los Angeles 1995, Göteborg 1996, s’Hertogenbosch 1997, Dortmund 1999 og s’Hertogenbosch 2000).

Parret leverede nogle helt uforglemmelige præstationer i küren, hvor de satte nye standarder. Efter OL i Sydney blev det besluttet, at Bonfire, som har været Ankys favorit frem til i dag, skulle pensioneres i en alder af 17 år. Herefter nød han pensionisttilværelsen i Holland frem til i går.

Det er ikke kun Anky selv, der er i sorg over tabet, men fra flere hjørner af hesteverdenen udtrykker folk deres sorg. På Twitter skrev britiske Carl Hester: - A partnership I will never forget. I remember The Hague which changed the world of dressage forvever! Galopp on Bonfire x.

Kilde: St. Georg

Videoer

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald