Årets Avler 2023 er Henrik Hansen

22-04-2023 12:44
Avl

”Tusind tak, jeg er meget beæret,” sagde Årets Avler 2023 Henrik Hansen, Solrød, som understregede vigtigheden af et godt samarbejde mellem avlere, dommere og forbund

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste år indstiftede DV en ny pris for at skabe større fokus på de mange gode avlere, vi har i forbundet. Sidste år gik prisen til Stutteri Ask. 

I år går prisen til en avler, som helt usædvanlig er særdeles succesfuld med sin avl indenfor både springning og dressur. Han er så vidt vi ved den avler, der hidtil har høstet flest medaljer ved UVM i dressur, nemlig 3 guldmedaljer med Fiontini, foreløbig 1 guldmedalje med den kårede DV-hingst Global Player og 1 sølvmedalje med Fiontina. I 2016 modtog han endvidere Prinsessens vandrepokal i Herning som avler af  Elite- og sølvmedaljehoppen Rapitalá, der jo er mor til helsøstrene Fiontini og Fiontina.

Det er naturligvis Henrik Hansen, stutteri HH horses, jeg her snakker om.  Foruden UVM medaljerne i dressur er Henrik Hansen også en flittig udstiller til DV’s arrangementer, hvor han har høstet mange fløjpladser ved både Elitefølskue, 2-års bedømmelser samt opnået mange medaljer ved Eliteskuet, bl.a. hele fire guldmedaljer for dressurhopperne Fiontina, Sparkletiní, Faretti, der også var årets bedste føl, og Fransisca, der også var årets bedste 2-års. Endvidere er det også blevet til to kårede dressurhingste, nemlig Global Player og sølvmedaljehingsten Franzé. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Henrik Hansen er ligeledes succesfuld indenfor springavlen, hvor bl.a. Cambodia vandt unghestechampionatet i 2013 og Detroit blev. nr. 4 i 2015. Den går nu internationale 150 cm. klasser. Et afkom efter Cambodia går ligeledes internationale  135 cm–klasser. Henrik har desuden avlet den kårede sølvmedaljehingst Kannando Hästak, der deltog ved UVM på Zangersheide som 5-års samt sølvmedaljehoppen Clarima, der også var årets bedste springføl i 2019. Endvidere er der flere medaljehopper at finde på Henrik Hansens CV indenfor springhesteavlen. 

Imponerende  avlsresultater – og en meget værdig modtager af titlen som Årets Avler. 

/Varmblod.dk

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen