Årets Mestre i TREC

25-12-2020 06:58

Marie Helene Rigård Rohleder

I vores tilbageblik på årets mestre i alle ridediscipliner er vi i dag nået til DM i TREC, som blev afviklet for første gang i 2019, og fra 2021 bliver nedlagt som selvstændig disciplin

Copyright Ridehesten.com
Lise Kjer Andersen og Machimo vandt DM i TREC i 2020. Foto: Louise Holmslykke Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i september var Vindinge Rideklub i samarbejde med Hjortespring Rideklub  værter for Agria DRF-mesterskabet i TREC, og det var anden gang at danmarksmesterskabet er blevet afviklet i denne disciplin. 

Der var otte ekvipager til start, seks fra Sjælland og to fra Jylland. Sejren blev redet hjem af sidste års nummer 2 med blot 5 point ned til nummer to. Vinderen blev Lisa Kjer Andersen med den 18-årige Macimo e. Rockland/Diplomat (opdr. Gunnar Jensen), som sluttede med samlet 398 point.

På andenpladsen blev det Maria Juul Rasmussen med Moremoney Magneto, som endte med samlet 393 point. Bronzemedaljen gik til Rebekka Nielsen med Klosterhedens London-Knight e. Londonderry/Schwadroneur (opdr. Margit Ørum).

Tilbage i september interviewede Ridehesten.com Lise Kjer Andersen efter sin flotte sejr, og der sagde hun følgende:

– Det var en fantastisk oplevelse, selvfølgelig fordi jeg vandt, men nok mest af alt, fordi der var flere som bagefter fortalte mig, at de synes det er en fornøjelse at se mig ride disciplinerne. Jeg er stolt af, at folk synes om den måde jeg gør det på og jeg er glad for at være en god rollemodel. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

TREC er en disciplin, hvor samarbejdet mellem hest og rytter kommer på prøve i naturen. Der fokuseres på rytterens og hestens samarbejde i terrænet med stor vægt på rytterens evne til at finde vej og hestens lydighed og erfaring med naturlige forhindringer i et varieret terræn. 

TREC består af 3 faser: Orienteringsfasen (POR), Gangartsfasen (MA) og Forhindringsfasen (PTV). 

På det seneste bestyrelsesmøde i DRF den 20. oktober godkendte bestyrelsen et forslag fra administrationen om at nedlægge TREC som selvstændig disciplin under DRF. Det betyder, at disciplinen, som vi kender den i dag, ophører officielt pr. 1. januar 2021, men flere af aktiviteterne vil fortsætte blot i andre formater og sammenhænge. 

Læs mere om DRF's begrundelse for nedlæggelsen af TREC her. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen